Malmö stad · Publicerad 26 nov 2021

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta med närhet till hav och Turning Torso, och härliga promenad stråk med utsikt mot Öresundsbron? Då är Fregattens förskola rätt för dig!

Vi söker en ny kollega som vill vara med och utveckla verksamheten och undervisningen för våra barn. Som kollega hos oss får du vara med och utforma verksamheten och undervisningen. Till stöd har vi förste förskollärare och biträdande förskolechef.

Här har barnen tillgång till utmanande och föränderliga miljöer såväl ute som inne. En egen gård där vi har fokus på odling och spännande uteverksamhet.

Förskolan har fyra avdelningar som just nu arbetar med barngrupperna i yngre barns och äldre barnsindelning. Vi är inne i ett skede då funderar på hur vi bäst formerar oss, för att få hållbarhet på sikt.

På Fregattens förskola är alla barn allas ansvar, vilket innebär att vi ser, stöttar och uppmuntrat alla barn oavsett avdelning och grupp.

Vi tillhör ett av förskole områdena i Västra hamnen och har fyra förskolor till i området Ubåten, Fyren, Triton och Gröna Dockan.

Förskolan har ett eget tillagningskök, med en härlig kock, som gärna ger barnen inflytande och delaktighet. Här lagas frukost, lunch och mellanmål med varierad meny som i största möjliga mån, enligt Malmö stads riktlinjer, består av ekologiska och närodlade varor efter säsong.

Vi har ett förskolebibliotek, gemensamma lekförråd, ateljéverksamhet på varje avdelning, där barnens kreativitet kan få fritt spelrum. Gården är ordentligt inhägnad och uppväxt, den inbjuder till spännande utmaningar som höjdskillnader, buskar, balanslek, sandlek, odling, vattenlek och rollek.

Uteverksamheten är en viktig del av vardagen, det finns lådcyklar i området för härliga utflykter.

Förskolans grundvärderingar såsom nyfikenhet, engagemang, kommunikation och ansvar, arbetar vi med i vårt långsiktiga arbetsmiljöarbete. Delaktighet och inflytande är viktigt för såväl barn som vuxna.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Våren 2022, enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
5 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga