Malmö stad · Publicerad 24 aug 2021

Om arbetsplatsen

Junibacken är en förskola med sex avdelningar och en stor och inspirerande gård som inbjuder till mycket lek och lärande. Förskolan ligger alldeles i kanten av den fina Gyllins Trädgård, en stor naturpark som inbjuder till många spännande och lustfyllda upptäckter. Hit går barn och pedagoger flera gånger i veckan för nära naturupplevelser.

Gemensamt för alla förskolorna i vårt förskoleområde är att utbildningen lägger vikt vid att tillsammans med barnen skapa en hållbar utveckling med inriktning på Hälsa, Natur och Miljö. Vi arbetar projekterande med barnens intresse och inflytande i fokus och vi gör det med vår tydliga värdegrund som bas.

Inom området strävar vi efter likvärdighet och samsyn. Vi erbjuder kollegialt lärande, pedagogiska caféer och reflekterande möten för att på så sätt vidareutveckla vår verksamhet men även dig som arbetar hos oss.

Vi söker dig som har intresse för Hälsa, Natur och Miljö och som vill anta den utmaning det innebär att vara med att utveckla och driva utbildningen tillsammans med barn, vårdnadshavare och kompetenta kollegor.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

I ditt uppdrag som förskollärare ansvarar du för planering, genomförande och ledning av den pedagogiska verksamheten i samarbete med kompetenta och engagerade kollegor. Tillsammans med alla pedagoger på förskolan driver du verksamheten i enlighet med läroplan, skollag och lokala planer. På olika sätt driver du utvecklingen av inspirerande lek- och lärmiljöer både inom- och utomhus efter barnens behov och intressen. Tillsammans gör vi detta till en förskola som alla barn, vårdnadshavare och pedagoger går till med glädje

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola och ser gärna att du har ett stort intresse för att arbeta ur ett hälsofrämjande och miljömedvetet perspektiv med barnens lärande i fokus. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Du värdesätter ett kollegialt lärande och anser att med ett välfungerat samarbete kan man komma långt.

För att lyckas i rollen som förskollärare hos oss har du följande egenskaper/förhållningsätt:
  • Du bidrar med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde.
  • Du ser värdet av det kollegiala lärandet inom förskolan och i hela förskoleområdet.
  • Du är flexibel då olika barngrupper kräver olika arbetssätt.
  • Du bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.
För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan! I denna rekrytering jobbar vi med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-12-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 sept 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga