Malmö stad · Publicerad 7 feb 2020

Om arbetsplatsen

Solglimten är en större förskola med sex avdelningar och eget tillagningskök. Vi har även två fina gårdar, varav en väldigt stor med många möjligheter till olika sorters utforskande lek. I höstas genomförde vi en inre organisationsförändring där pedagogerna har varit drivande och engagerade, allt för barnens bästa förskola. När den trädde i kraft startade vi också en frukostbuffé som möjliggör för pedagogers reflektionstid och olika möten barn emellan, samt en utbildning för barnen som sträcker sig över hela dagen.

Förskolan ingår i ett förskoleområde med god områdeskänsla, och gemensamma visioner där man möts över förskolegränserna i olika former. Området har ett övergripande tema, som ska genomsyra och hålla samman projekten. Detta års tema är ”Sagans magiska värld...”, med betoning på att utbildningen som helhet och den undervisning som bedrivs skall vara magisk, lekfull och språkstimulerande. Vi har valt att utgå från boken ”Kurrans skatt”. På förskolan har vi en projektgrupp som ser helheten och den röda tråden utifrån boken och alla avdelningars projekt för att öka det kollegiala lärandet. Vi ser det som en självklarhet att den vuxne närvarar i leken där vi tillsammans med barnen belyser lekens betydelse och ger oss ut på magiska äventyr. En viktig del i detta är att använda digitala verktyg som en självklar del av undervisningen. På Solglimten arbetar personal och ledning aktivt för att utveckla vidare vår organisation och utbildning för barnen. I vårt område har vi ett samarbete där vi arbetar med superstruktur, strukturschema och TAKK, detta för att ge barnen de bästa förutsättningarna för utbildning.

Som anställd på Solglimtens förskola erbjuds du spännande, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter samt tydligt och nära ledarskap i form av biträdande förskolechef och förste förskollärare Du får möjlighet att vara med och utveckla utforma utbildningen och undervisningen, utifrån ett helhetsperspektiv. Vi erbjuder även tjänstetelefon, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag 1500 kr/år.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Förskolan söker efter förskollärare med en genuin nyfikenhet på vad barnen har att säga, tänka och tycka och som ser det som en naturlig utgångspunkt i utformandet av utbildningen. Du har en stark drivkraft att bära undervisningsansvaret och tillsammans med kollegorna i ditt arbetslag säkerställa att barnen utmanas i sitt lärande. Du är trygg i din förskollärarroll och är som redo att ta en aktiv roll i fortsatt utvecklingsarbete av förskolans inre organisation. Du har erfarenhet och intresse av att använda digitala verktyg som redskap för att väcka förundran hos barnen. Du har ett lustfyllt arbetssätt och diskuterar gärna med dina kollegor, hur ni tillsammans strävar efter högre måluppfyllelse och hittar nya spännande vägar att prova tillsammans med barnen.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster:2
Tillträde: 2020-04-01

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 mars 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Förskollärare
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga