Malmö stad · Publicerad 23 apr 2021

Om arbetsplatsen

Svansjöns förskola har nära till natursköna områden och fina promenadstråk som väcker intresse för utforskning tillsammans med barnen.

Förskolan nyöppnades i april 2016 och erbjuder stora ljusa lokaler, ett tillagningskök med engagerade kockar samt bibliotek och ateljé. Vår utemiljö betyder mycket för oss och vi har stora gårdar som inbjuder till lust, utforskande och kreativ lek. Det finns plats för 170 barn som är fördelade på 9 avdelningar. En av avdelningarna arbetar med uteprofil och tar sig runt i Malmö Stad med hjälp av cyklar.

På förskolan samarbetar arbetslagen med sin tvillingavdelning som ligger vägg i vägg. Alla medarbetare bidrar med olika kompetenser som vi tar tillvara och utnyttjar på hela förskoleområdet. Vi har ett samarbete i form av kollegialt lärande där pedagoger möts för att diskutera verksamhetsnära frågor utifrån förskolans styrdokument, tillsammans med ett nära ledarskap.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla vår utbildning tillsammans med andra engagerade pedagoger?Brinner du för att undervisa och utveckla andra människor? Engagerar du dig i språkutveckling och vill delta i läslyftet? Då kan det vara just dig vi söker.

Vi söker en drivande förskollärare med intresse för musik, drama, språk och naturvetenskap som väljer att sätta barns utveckling i fokus.

Vi är noggranna med att nyttja och ta tillvara på våra medarbetares olika kompetenser över hela vårt område. Vi samarbetar i form av kollegialt lärande där pedagoger möts för att diskutera verksamhetsnära frågor utifrån förskolans styrdokument.

På vår förskola arbetar vi med Grön Flagg och grunden i vårt arbete är inflytande, allt arbete inom Grön Flagg utgår från barnens idéer och nyfikenhet. Vi vill tillsammans förändra världen och ge våra barn möjligheten att arbeta med hållbar utveckling på ett roligt och engagerande sätt.

Vi ser barn och föräldrars delaktighet som en resurs och viktig beståndsdel i vårt arbete med att utveckla vår verksamhet och därför arbetar vi med barn- och föräldraråd.

Hos oss möts du utav en välkomnande atmosfär och här arbetar engagerade pedagoger, barnskötare, förskollärare, kockar och ledningsgrupp.

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen samt kompetens och erfarenhet utav naturvetenskap och språkutveckling. Du värnar om barnens delaktighet och inflytande genom att du använder dig av lyssnandets pedagogik. Pedagogisk dokumentation är ett arbetsverktyg för dig. Du värdesätter miljöns och materialets betydelse för barns lärande. Du är engagerad, ansvarstagande och villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Vi ser gärna att du är en lekande, medforskande, kreativ och nyfiken pedagog som är intresserad utav att arbeta projektinriktat med pedagogisk dokumentation som verktyg. Du är intresserad av att samarbeta över arbetslagsgränserna.

Hos oss möts du utav en välkomnande atmosfär och här arbetar engagerade pedagoger, barnskötare, förskollärare, kockar och ledningsgrupp.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Vi vill ta ett gemensamt kliv framåt. Vill du vara med?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskomme

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga