Malmö stad · Publicerad 18 mars 2020

Arbetsuppgifter

Värner Rydénskolan söker nu en förste fritidspedagog som kommer att arbeta med att synliggöra lärandet på skolans fritidshem och utveckla verksamheten. Du kommer arbeta mycket med det systematiska kvalitetsarbetet på fritids och samtidigt stötta dina kollegor i det vardagliga arbetet. Utöver detta kommer du arbeta med att införa Skola24 för fritidsverksamheten.

Huvuduppdraget är att tillsammans med skolledningen förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för en högre måluppfyllelse inom skolan. Du kommer ha ansvar för att skapa en stimulerande pedagogisk fritidshemsverksamhet utifrån läroplan och andra styrdokument. Som förste fritidspedagog tar du ett särskilt ansvar för fritidshemmets utveckling, didaktik och det systematiska kvalitetsarbetet. Du verkar för kollegialt lärande, till exempel genom handledning av personal på fritidshemmet och kompletterar lärandet under skoltid. Du genomför huvudsakligen undervisning och andra uppgifter som hör till undervisningen.

Vi vill att du som förste fritidspedagog utvecklar undervisningen med stöd i forskning och på vetenskaplig grund genom ett undersökande förhållningssätt, analys och förbättringsarbete. Du håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys.

Kvalifikationer

För att bli förste fritidspedagog krävs att du har fritidspedagogexamen med behörighet i fritidshem eller examen som grundskollärare inriktning fritidshem samt minst fyra års yrkeserfarenhet som fritidspedagog efter examen.

Studier på högskolenivå som är kopplade till barn och ungdomars utveckling, till exempel specialpedagogik och/eller systematiskt kvalitetsarbete och vetenskapsteori är meriterande.

Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har god pedagogisk och didaktisk förmåga och kan som pedagog leda och organisera arbetet för att skapa en god lärandemiljö under hela dagen. Du är och har förmåga att utveckla verksamheten utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du bör ha en framgångsrik och dokumenterad vana av att driva utveckling på fritidshem.

Du är flexibel, kreativ och väl grundad i ditt uppdrag i arbetet med elever och kollegor. Du har god samarbetsförmåga och sprider din kompetens och erfarenhet till andra. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du tar ansvar för dina uppgifter och är självgående i ditt arbete. Genom att se på sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser anpassar du dina handlingar. Du hittar lösningar och tillämpar olika pedagogiska metoder och tekniker.

Om arbetsplatsen

Värner Rydénskolan är en tvåparallellig F-9-skola med ca 500 elever. Vi är en resursstark och välorganiserad skola med ett tydligt fokus på vårt uppdrag och våra resultat. Ett språkutvecklande och digitalt arbetssätt är basen för all undervisning där studiebesök, upplevelser och delaktighet är viktiga ingredienser i vår strävan att bli varje elevs bästa skola.

Ett nära stöd och samarbete med skolledning, förstelärare, EHT, logopeder, IT-pedagog, skolbibliotekarie, SYV och elevkoordinator ger dig som förste fritidspedagog goda förutsättningar att lyckas i ditt uppdrag hos oss. Vår vision är att Värner Rydénskolan ska vara en attraktiv och framgångsrik skola som rustar våra elever väl inför framtida studier och yrkesliv. Vi tar tillsammans ansvar för att vår skola är en bra plats att vara på för elever, vårdnadshavare och kollegor.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2020, eller enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
14 apr 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga