Malmö stad · Publicerad 20 mars 2020

Arbetsuppgifter

Tjänsten avser arbete som grundskollärare mot åk 7-9 mot matematik/NO.
Huvuduppdraget för förstelärare är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Huvuddelen av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

I uppdraget som förstelärare ingår det att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare.
Som förstelärare tar du också ett särskilt ansvar för ämnesutveckling och ämnesdidaktisk utveckling och det systematiska kvalitetsarbetet. Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats men kan ha delvis ett kommun/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel.

Inrättandet av karriärsteg för lärare utgår från kommunens behov av utveckling och förbättring samt skolans måluppfyllelse.
I Malmö stad ska tjänsterna som förstelärare främja utveckling inom följande områden:
 • Tidiga insatser i syfte att öka måluppfyllelsen
 • Ökad likvärdighet mellan skolor
 • Flerspråkig undervisning
 • Språkutvecklande ämnesundervisning
 • Formativ bedömning
Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet i matematik/NO mot grundskolans senare år.
Genom dokumentation kan du redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.
Du visar en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

Du bedöms i övrigt av huvudmannen som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. För att ha framgång i uppdraget som förstelärare, är det meriterande om du även:
 • har ett förhållningssätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys.
 • utvecklar undervisningen med stöd i forskning.
 • har formativ och summativ bedömningskompetens.
 • har digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda datorn som arbetsredskap och pedagogiskt hjälpmedel.
 • tillämpar metoder och har ett förhållningssätt som synliggör varje elevs lärande.
 • har ett tydligt, tryggt och kommunikativt ledarskap.
 • har vilja att bjuda in kollegor till din undervisning
 • har erfarenheter av att driva förbättringsprocesser/projekt.
Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Hos oss på Lindeborgsskolan arbetar knappt 90 medarbetare och här går nästan 740 elever från förskoleklass upp till årskurs nio. Våra medarbetare arbetar för goda hållbara relationer och ett professionellt förhållningssätt med elevens lärande i fokus. Vi är engagerade, kunniga och trivs med att arbeta och utvecklas tillsammans. Vi vill att all vår personal och alla våra elever ges möjlighet till individuell utveckling som bidrar till att stärka både jaget och laget. Därför har vi kontinuerlig kompetensutveckling där vi använder varandras eller andras kompetenser. Det gör att arbetet hos oss på Lindeborgsskolan är stimulerande och omväxlande.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 10/8 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 apr 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga