Malmö stad · Publicerad 11 sept 2019

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Juristfunktionen kommer tillhöra förvaltningens strategiska avdelning. Funktionen kommer att bistå med service inom det juridiska området till förvaltningen. Funktionen kommer initialt att bestå av fyra jurister. En erfaren jurist finns på plats. Rekryteringen avser tre tjänster som förvaltningsjurist.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ligger ett ansvar att biträda nämnden och förvaltningsledningen med rådgivning i frågor som rör bl a social- och familjerätt, kommunalrätt, offentlighet och sekretess, förvaltningsrätt. Tjänsten har en inriktning mot i första hand socialrätt, men omfattar även frågor avseende migrationsrätt samt straffrätt, skoljuridik, hälso- och sjukvårdsjuridik.

I tjänsten ingår även att företräda förvaltningen inför domstol och andra myndigheter. Vidare ingår även arbetsuppgifter som kompetensutveckling av förvaltningens medarbetare samt delta i arbete med kvalitetsfrågor (SOFS).

Juristfunktionen är ny inom förvaltningen och i uppdraget ligger att medverka i uppbyggnaden av denna. Detta innebär ansvar för att tillsammans med avdelningschef skapa en effektiv och ändamålsenlig organisering, som svarar mot det behov av stöd som verksamheten har för att klara uppdraget. Förvaltningens uppdrag kräver hög grad av samarbete med andra förvaltningar, myndigheter m fl varför du som förvaltningsjurist förväntas verka för en helhetssyn i Malmö stad och samarbeta med såväl stadsjurister som andra förvaltningsjurister.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha juristexamen samt goda kunskaper i flertalet av nämnda rättsområden, i synnerhet socialrätt, och att du har praktisk erfarenhet av att arbeta med rättsliga frågor. Fullgjord notarietjänstgöring samt erfarenhet av arbete i överrätt är meriterande, så också erfarenhet av annat kvalificerat juridiskt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper så som att du är noggrann och ordningsam, lyhörd och flexibel samt att du har en serviceinriktad attityd. Vidare ser vi att du har god förmåga att arbeta självständigt men också i samverkan med andra. Du har förmåga att företräda verksamheten och bidra till god samverkan.

Andra erfarenheter och kompetenser som vi tror bidrar till framgång i uppdraget är:
  • God pedagogisk förmåga.
  • God förmåga till överblick.
  • Hög kommunikativ förmåga, både i tal och skrift.
Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Antal platser: 3

Ansökan
Ansök senast: 2019-09-17

Referensnummer: 156/19-176

Kontaktpersoner
Katarina Lindeberg
Avdelningschef
0701-482689
katarina.lindeberg@malmo.se

Fackliga företrädare
Vision, Malmöavdelningen
040-304830
SACO/Jusek
Kansliet
040-345116

Övrigt
Planerade datum för intervjuer är 25/9, 1/10, 4/10, 8/10 och 9/10.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.

Referens
156/19-176
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga