Malmö stad · Publicerad 5 juli 2021

Arbetsuppgifter

Fastighets- och gatukontoret är en kunskapsintensiv organisation med en stor bredd av professioner, som ställer höga krav på effektiva och uppdaterade HR-processer. HR-enheten har till uppdrag att verka för att höja hela förvaltningens förmåga att vara en attraktiv arbetsgivare för medarbetare och framtida medarbetare. Vi består av nio personer som arbetar nära verksamheterna - och varandra - med både strategiskt och operativt stöd i HR-frågor.

Din roll blir att stötta förvaltningens chefer i att genomföra professionella rekryteringsuppdrag enligt Malmö stads kompetensbaserade rekryteringsprocess, och att förankra förvaltningens rekryteringsstrategi. I huvudsak kommer du att rekrytera specialister och projektledare inom teknik och samhällsbyggnad men vi har en stor bredd i verksamheten och stor variation av kompetenser. I tjänsten ingår också proaktivt arbete med employer branding och säkerställande att vi lyckas attrahera rätt chefer och medarbetare i enlighet med förvaltningens kompetensförsörjningsplan. Andra arbetsuppgifter kan vara att hålla utbildningar, omvärldsbevaka, delta i nätverk och vidareutveckla rekryteringsprocesserna med fokus på effektivisering och kvalitetssäkring. I arbetet ingår även att administrera rekryteringar.

Vår framgång ligger i förtroende och leverans av hög kvalitet där rekryterande chefer känner stöd och expertis i vår kompetens. För många sökande kandidater är du det första mötet med Malmö stad. Det gör dig till en viktig ambassadör för oss som arbetsgivare och vi ställer höga krav på oss själva att leverera en förstklassig kandidatupplevelse.

Beroende på behov, din erfarenhet och ditt intresse kan det också bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom HR-området, då vår verksamhet och organisation är dynamisk och vi har ett arbetssätt som präglas av prestigelöshet och samarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning inom HR eller annan likvärdig utbildning. För att kunna kliva in i rollen har du aktuell erfarenhet inom rekrytering där du har drivit hela rekryteringsprocesser självständigt. Det är en fördel om du tidigare har arbetat med rekrytering av svårrekryterad kompetens samt med personlighetstest. Du är van vid att använda administrativa systemstöd och har goda kunskaper i svenska i såväl skriftligt som muntligt.

För att lyckas i uppdraget är du driven och professionell. Du har ett konsultativt förhållningssätt och vet att god service är en självklarhet för framgång. Rollen kräver att du har förmåga att skapa och behålla goda relationer och ser värdet att arbeta med andra, samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt.

Som HR-konsult inom rekrytering behöver du ha förmågan att strukturerat planera och lägga upp ditt arbete effektivt för att kunna hantera flera processer samtidigt. Du har lätt att kommunicera pedagogiskt och kan förklara det värdeskapande i processens alla delar för de chefer du samarbetar med. Vi vill att du ser möjlighet till förändringar och att du vill bidra med idéer och kunskap.

Enhetens arbetssätt präglas av samarbete och tillit men också av Malmö stads värdegrund - respekt, engagemang och kreativitet. För att komplettera vårt team är det viktigt att du, liksom vi, verkar för ett gott arbetsklimat där vi samarbetar och stödjer varandra och tillsammans löser vårt uppdrag.

För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse för rekrytering och att du bidrar till att vi alla har kul på jobbet!

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling med mera.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
8 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga