Malmö stad · Publicerad 15 maj 2020

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och utveckla vårt kök och våra pedagogiska måltider? Brinner du för att laga mat från grunden Då kan det vara just dig vi söker!

På Rönneholms nya förskola kommer 300 barn i åldern 1-5 år, fördelat på 3 våningar och 15 hemvister att undervisas och utbildas av våra ca 50 pedagoger. Förskolan är under nybyggnation och kommer enligt plan att börja tas i bruk under september månad 2020. Inflyttningen kommer att ske i etapper och vi beräknar vara i full drift under våren 2021. Förskolan har ett eget tillagningskök som lagar frukost, lunch och mellanmål varje dag. Förskolans kök kommer även att på sikt distribuera lunch till andra enheter i Malmö stad. Köket är stort och rymligt med ett gott flöde i produktionen och naturligtvis ergonomiskt utformat. Vi kommer att starta upp ett områdesövergripande arbete med Grön flagg där även köket kommer att vara en viktig del då vi ser det som en rolig och självklar utmaning att aktivt minska vår klimatpåverkan. Genom att laga all förskolans mat från grunden har vi också möjligheten att snabbt tänka om och ändra matsedel efter behov. Fokus kommer att ligga på att minska vårt matsvinn, förvandla och förädla maten. På Rönneholms nya förskola tänker vi både på barnens och jordens framtid och lägger därför stort fokus på matlagning från växtriket.

Vi strävar efter att köket och övriga förskolan har ett gott samarbete där vi inspirerar, motiverar och engagerar varandra, där vi tillsammans skapar barnens bästa förskola.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som kock/kokerska i förskolan är du med och väcker barnens intresse för smaker och råvaror, skapar matglädje och trivsel. Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa. Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning.

Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan.

Som kock med ledningsansvar leder och fördelar du det praktiska arbetet i köket över flera kockar och köksbiträden. I ledningsansvaret ingår ett kortsiktigt bemanningsansvar. Du ingår i kökets arbetslag och arbetar praktiskt, men även administrativt med kompletterande beställningar och inleverans av varor. Du arbetar med normalkost, alternativkost och specialkost, efter en fastställd matsedel med recept och portionsstandard. Fokus i ditt uppdrag är att öka kvaliteten på maten och smakupplevelsen för barnen. Att maten är vällagad och presenteras på ett aptitligt sätt är en självklarhet för dig. Du bidrar och arbetar för en god arbetsmiljö och skapar ett bra team bland dina kollegor. Arbetet i köket ska spegla Malmö stads policy om hållbar utveckling och livsmedelsverkets riktlinjer om bra måltider i förskolan. I övrigt arbetar du med alla i köket förekommande arbetsuppgifter, samt deltar aktivt i kökets verksamhet och förändringsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt. 2-årig äldre) gymnasieutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Eftergymnasial utbildning till kock som bedöms som likvärdig. Du bör ha några års erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök och behöver ha kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontrol.

Som kock hos oss har du daglig kontakt med barn och personal. Det är därför viktigt att du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och den pedagogiska verksamheten som bedrivs.

Som person är du en idérik och kreativ matlagare, har drivkraft och motivation med förmågan att leda dina kollegor i det praktiska arbetet. Du har också förmågan att vara lyhörd för matgästernas önskemål och värdesätter ett gott samarbete med barn,personal och ledning. Du ser möjligheter i stället för svårigheter, är social, stresstålig, noggrann och flexibel.

Uppdraget kräver flerårig yrkeserfarenhet som kock/kokerska i restaurang eller storhushåll. Tidigare arbete med kostdatasystem är meriterande. Vi söker helt enkelt dig som gör det där lilla extra.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: september 2020.

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
7 juni 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga