Malmö stad · Publicerad 18 maj 2020

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en kock till den nyöppnade förskolan Molnet som ligger på Södra förstadsgatan. Du som kommer att arbeta i detta nya kök får tillgång till moderna maskiner och en mycket fin arbetsmiljö. Vi vill att förskolans kök ska fyllas av underbara dofter och smaker vilket bidrar till en stor nyfikenhet hos barn, personal och vårdnadshavare.

Som kock på Molnet kommer du att laga frukost, lunch och mellanmål till 108 barn och ca 18 pedagoger. Du blir därför en viktig del av teamet och verksamheten. Vi värdesätter ett gott samarbete som ökar trivseln hos alla på förskolan.

Du kommer även ingå i ett köksnätverk i vårt område där kockar och köksbiträde från de olika förskolorna har stort utbyte och kollegialt lärande vilket är mycket positivt och en fantastisk möjlighet att utvecklas.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som kock/kokerska i förskolan är du med och väcker barnens intresse för smaker och råvaror, skapar matglädje och trivsel. Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa. Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning.

Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan.

Dina arbetsuppgifter är att se till att barnen får näringsriktiga, nyttiga men också trevliga måltider varje dag. Du får gärna ta egna initiativ till nya recept eller annat som är till nytta för barnen och verksamheten.

Ett viktigt arbete är också att väcka barnens intresse för smaker, råvaror och hållbar utveckling. Måltiderna är en stor och viktig del av barnens dag på förskolan och du bidrar till att barnen finner en nyfikenhet och glädje kring maten. Du kommer även att ansvara för beställningar, budget, egenkontroller och städning. Planering av menyer görs i nätverket i området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt. 2-årig äldre) gymnasieutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Eftergymnasial utbildning till kock som bedöms som likvärdig. Du bör ha några års erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök och behöver ha kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontroll. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i förskolekök.

Som kock har du daglig kontakt med barn och personal. Det är därför viktigt att du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och den pedagogiska verksamheten som bedrivs. Som person är du idérik, ansvarsfull och har lätt för att skapa goda relationer. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-08-01

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga