Malmö stad · Publicerad 28 apr 2021

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett omväxlande och stimulerande kommunikatörsjobb i en spännande förvaltning som hela tiden utvecklas?

Kommunikationsavdelningen är en del av staben i serviceförvaltningen. Hos oss får du jobba med en grupp kreativa och engagerade kommunikatörer med olika bakgrund och spetskompetenser. Som kommunikatör har du en viktig roll i arbetet med att driva utvecklingen av kommunikationen. Vår förvaltning har verksamheter på en mängd olika områden och den stora bredden innebär att klarspråk och målgruppsanpassning är en självklar del i vårt arbete.
Du får ta ett stort eget ansvar och jobba med arbetsuppgifter som verkligen gör skillnad, ofta tillsammans med andra kommunikatörer och med våra verksamheter i staden.

Vi letar nu efter dig som kan förstärka vårt team med nya erfarenheter och kompetenser. I rollen ingår bland annat följande uppdrag:
  • Kommunikationsplanering inom ramen för olika projekt och förändringar.
  • Strategiskt arbete med den kommunikativa organisationen.
  • Intern kommunikation i form av projekt-, förändrings- och ledningskommunikation.
  • Verksamhetsutveckling och ledningsgruppsarbete.
  • Hålla utbildningar inom kommunikation.
  • Omvärldsbevakning.
  • Övrigt förekommande arbete på en kommunikationsavdelning.
Kvalifikationer

Du är en erfaren kommunikatör/kommunikationsstrateg som har arbetat minst 3 år med liknande arbetsuppgifter. Du har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, med inriktning mot strategisk kommunikation eller motsvarande. Alternativt annan relevant utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Du är utåtriktad, självgående och lyhörd. Du har lätt för att skapa nya relationer och kan hantera situationer som ställer höga krav på omdöme och kommunikationsförmåga. Du är strategisk och målmedveten, tycker om att ta ansvar och vågar utmana befintliga arbetssätt och strukturer. Utvecklingsfrågor ligger dig varmt om hjärtat och du anpassar dig snabbt vid förändringar och nya förutsättningar. Du gillar utmaningar och att arbeta i en föränderlig organisation som präglas av nyfikenhet och nytänkande. Vi ser också gärna att du är strukturerad, effektiv och analytisk med god förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. Det är en självklarhet för dig att hålla deadlines, arbeta i team, dela med dig av kunskaper och hjälpa till där du behövs.

För att lyckas i tjänsten ska du ha jobbat både strategiskt och operativt med projektledning, projektkommunikation och utveckling av organisationers kommunikation. Erfarenhet av att vara rådgivare och strategiskt bollplank i kommunikationsfrågor är ett krav. Det är därutöver mycket meriterande om du har arbetat med den kommunikativa organisationen samt med grupp- och verksamhetsutveckling och/eller har utbildning inom förändringsledning. Vidare har du kunskaper i Office 365 och relevanta program inom modernt kommunikationsarbete. Erfarenhet av Adobe CC är meriterande.

Om arbetsplatsen

Kommunikationsavdelningen leder, utvecklar och samordnar serviceförvaltningens kommunikation så att den gör nytta för förvaltningens verksamhet och bidrar till att vi uppnår våra mål. Avdelningen ansvarar också för att kommunikationen inom förvaltningen följer Malmö stads kommunikationspolicy och varumärkesguide. Avdelningen stödjer och utvecklar verksamhetens kommunikativa förmåga och skapar därmed goda förutsättningar för en kommunikativ organisation.

Serviceförvaltningens målbild för 2025 är "Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden". Vi är uppdelade i fem avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast möjligt efter överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
11 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga