Malmö stad · Publicerad 21 juli 2021

Arbetsuppgifter

Vi söker en driven och engagerad lärare i sva till vår förberedelseklass på 4-6. En del av undervisningen kommer också vara i vår förberedelseklass på 7-9. I uppdraget ingår planering av undervisning, genomförande av undervisning och bedömning av elevers förvärvade kunskaper. I rollen ingår även att utvärdera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevernas behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget. Din undervisning är kreativ och du hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. I uppdraget ingår mentorskap för eleverna i förberedelseklassen. I din roll som mentor har du ett specifikt ansvar över eleverna som du därigenom får möjligheten att följa närmre i deras kunskapsutveckling och personliga mognad. Som mentor informerar och håller du elevens vårdnadshavare underrättade om elevens kunskapsutveckling genom regelbundna utvecklingssamtal.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning i sva i årskurs 4-6. Då eleverna läser flera av sina ämnen i förberedelseklassen är det meriterande med ytterligare erfarenhet och behörighet att undervisa i andra teoretiska ämnen. Har du tidigare erfarenhet av läraryrket och behörighet för årskurs 4-6 ser vi det som meriterande. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån den individuella elevens behov eller elevgruppens behov. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Vidare har du god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning. Det är nödvändigt att du behärskar god svenska i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Johannesskolan är en F-9 skola som ligger på Möllan omgiven av stadens kulturutbud och våra vackra parker. Vi har fantastiska elever och engagerade medarbetare! På skolan har vi ett förtroendefullt klimat där medarbetare och ledning arbetar sida vid sida för att skapa en skola vi alla känner stolthet för. Johannesskolan är en spännande och utmanande arbetsplats där värme och humor går hand i hand med relationer och kvalité. Har du vad som krävs och vill du vara med att göra skillnad på riktigt?

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-10

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
4 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga