Malmö stad · Publicerad 23 feb 2021

Om arbetsplatsen

Linbärets och Diamantens förskolor ingår i ett förskoleområde med fem förskolor i Oxie. Förskolorna har nära ledare som bjuder in till delaktighet och ser tydlighet, struktur, vägledning, glädje och skratt som framgångsfaktorer.

På Diamanten har man blandade åldersgrupper medan man på Linbäret arbetar åldersindelat, oavsett så är barnens nyfikenhet och intresse motorn i det projekterande arbetssättet, där barnen tillsammans med de vuxna skapar intressanta och meningsfulla sammanhang. Förskolorna i området har ett gemensamt tema, ”Sagans magiska värld”. Varje förskola har en bok att utgå ifrån i det lustfyllda utformandet av utbildningen och undervisningen. Förskolorna är belägna nära rekreationsområde, bibliotek och temalekplatser. Medarbetare och barn lämnar ofta förskolan för att utforska närmiljön.

På förskolornas gård arbetar vi med kompost och odlingslådor, ett kretsloppstänk från jord till bord. Måltidspedagogiken är ett viktigt inslag i utbildningen där förskolans kock är den sammanhållande länken. Förskolorna använder sig av digitalt närvarosystem för barnen, för att erbjuda en trygg och säker förskola. Välkommen in och ta del av förskolornas fantastiska pedagogiska arbete på respektive förskolas blogg: https://linbaretforskola.blogspot.com/ och https://diamantensforskola2.blogspot.com/

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. I Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Vi söker förskollärare med engagemang och genuin nyfikenhet på vad barnen har att säga, tänka och tycka och som ser det som en naturlig utgångspunkt i utformandet av utbildningen och i planeringen av undervisningen. Din förmåga att kommunicera med såväl barn, kollegor som med vårdnadshavare samt skapa gemensamt pedagogiskt engagemang kring utvecklingsfrågor, är mycket god. Du har en stark drivkraft att bära undervisningsansvaret och tillsammans med kollegorna i ditt arbetslag säkerställa att barnen utmanas i sitt lärande.

Som förskollärare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskap, erfarenhet och specifika förutsättning. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som anställd erbjuds du utmanande och stimulerande arbetsuppgifter samt möjlighet att delta i utvecklingen av undervisningen. Dessutom erbjuds tjänstetelefon, flexibel arbetstid, friskvård 1500 kr/år, reflektionstid både enskild och gemensam. Som ett led i att skapa en god arbetsmiljö förläggs barnfria möten numera på senare delen av eftermiddagen.

Kvalifikationer

Vi söker efter dig som är trygg i din förskollärarroll och det ansvar som åligger dig, kring undervisningen. Tillsammans med dina kollegor har du siktet inställt på att skapa många och varierande lärandemöjligheter för barnen, genom medvetet planerad undervisning. Du ser det som en självklarhet att tillsammans med ditt arbetslag utveckla utbildningen i denna riktning. Du har erfarenhet av att ta vara på barnens nyfikenhet och kunskapstörstande samt har intresse av att använda digitala verktyg som redskap för att väcka förundran hos barnen. Du har ett lustfyllt arbetssätt och diskuterar gärna med dina kollegor, hur ni strävar efter högre måluppfyllelse och hittar nya spännande vägar att prova tillsammans med barnen.

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1-2
Tillträde: 210401

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
14 mars 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga