Malmö stad · Publicerad 20 nov 2020

Arbetsuppgifter

Just nu söker vi en logoped till grundskoleförvaltningens centrala specialistteam.

Är du intresserad av att arbeta i en bred roll som logoped på organisatorisknivå där du bidrar i arbetet med språklig tillgänglighet för alla elever i skolans värld är du rätt person att söka.

Som logoped i centrala specialistteamet tillför du logopedisk specialistkompetens och är ett stöd i det pedagogiska arbetet för skolornas elevhälsoteam och ledningsgrupper. Du arbetar hälsofrämjande och förebyggande utifrån ett organisatoriskt perspektiv samtidigt som du arbetar självständigt enligt styrdokument, lagstiftning och riktlinjer. Du ska med specialistkompetens inom språk och kommunikation och med dina kunskaper bidra till att hitta verksamma strategier för lärande i den pedagogiska verksamheten. Du har en viktig roll i det förebyggande arbetet för att med hjälp av din kompetens undanröja språkliga och kommunikativa hinder i lärmiljön.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • bidra med kunskap kring skydds- och riskfaktorer för elevers hälsa, lärande och utveckling ur ett logopediskt perspektiv.
  • Kompetensutveckling och fortbildning till pedagogisk och elevhälsopersonal i grundskola och grundsärskola
  • handledning/konsultation - vara ett stöd till skolledare och elevhälsoteam genom att bidra till att skapa förutsättningar för god utveckling av språk-, läs- och skrivförmåga, samt kommunikationsförmåga
  • samverka med andra aktörer så som tex SPSM och Habiliteringen samt samarbeta med andra professioner inom elevhälsa och pedagogisk verksamhet
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped med flera års erfarenhet av arbete som logoped. Du behöver ha erfarenhet av arbete av AKK samt ser vi det som meriterande om du arbetat i elevhälsan eller inom grundskola. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med elever på tidig utvecklingsnivå.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som trivs i en konsultativ roll och har lätt för att skapa relationer. Som person är du trygg i dig själv, har förmåga att driva dina arbetsuppgifter framåt samtidigt som du arbetar proaktivt, ser till att ta tag i saker och inte lämnar det åt slumpen.

Om arbetsplatsen

Centrala specialistteamet är en enhet i den Centrala elevhälsan på grundskoleförvaltningen som har i uppdrag att bland annat ge stöd till alla grund- och grundsärskolors skolledningar och elevhälsoteam på organisations- grupp- och individnivå gällande elever i behov av särskilt stöd. Enheten handleder även skolledningar och elevhälsoteam i förvaltningen, fungerar som sakkunniga i specialpedagogiska frågor samt ansvarar för mottagningsprocessen till grundsärskolan. Enheten består av följande tvärprofessionella kompetenser; psykologer, specialpedagoger, logoped och kurator.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Deltid, 50%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
4 dec 2020
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga