Malmö stad · Publicerad 14 sept 2020

Arbetsuppgifter

Malmö latinskola söker en socialpedagog till vårt 4-åriga förstärkta program - Estetik & media.

Som socialpedagog följer du en klass eller enskild elev i skolarbetet och är en kvalificerad samtalspartner för elever, vårdnadshavare, enskilda lärare och arbetslag. Du arbetar proaktivt för att undanröja hinder i lärmiljön. Du är ett stöd för elever under lektioner, raster, luncher och i sociala situationer. Du hjälper elever med strategier på kort och lång sikt. Du har ett tätt samarbete med specialpedagog, lärare och elevhälsoteamet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socialpedagog och har erfarenhet av arbete med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Det är meriterande om du har utbildning i lågaffektivt bemötande eller motsvarande utbildning.

Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift är en förutsättning för tjänsten.

Som person är du ödmjuk, ansvarstagande, tydlig och prestigelös. För att lyckas i rollen som socialpedagog behöver du ha mycket goda förmågor att motivera och coacha ungdomar socialt och inför skolarbete. Du har förmåga att skapa förutsättningar inför studier och förstår att sambandet goda studieresultat och relationella kompetenser hör ihop. I din roll som socialpedagog samarbetar du nära med ledning och kollegor kring elev- och kvalitetsfrågor därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga.

Om arbetsplatsen

"Det är våra ungdomar som ska ta över världen och vi får bidra till deras utveckling"

Malmö latinskola kännetecknas av nyfikenhet, respekt, lust att lära och lust att utmanas. Vi är en skola med ca. 1100 elever som rustar varje elev mer än för stunden och där eleven får verktyg för att söka sig vidare i ett komplext kunskapssamhälle. Vi tycker därför att det är viktigt med djupa ämneskunskaper för att ha en stabil grund att stå på. Malmö latinskola är en skola där man vågar prestera, vågar misslyckas och vill försöka igen. Fantasi och kreativitet ges ett stort och självklart utrymme. På Malmö latinskola är ny teknik naturligt integrerat i verksamheten. Examensmålen ska styra skolan i hög utsträckning och påverka undervisningen inom ämnena och kurserna. Programarbetslagen blir grunden för samarbete över ämnesgränserna och ett viktigt inslag för att man som elev på Latinskolan skall känna en hög grad av identifikation med det program man går på.

Malmö latinskola har också varit modellskola för lärande för hållbar utveckling tillsammans med Naturskyddsföreningen och Malmö högskola. Det arbetet fortsätter vi nu på egen hand.

Utbildningarna som vi erbjuder vid skolan är:
  • Estetiskt program (fem inriktningar)
  • Humanistiskt program (två inriktningar)
  • Naturvetenskapligt program
  • Naturvetenskap- och musikprogram
  • Samhällsvetenskapligt program (två inriktningar)
Vi erbjuder även spetsutbildningar inom musik och teater, samt språkintroduktion och gymnasiesärskolans nationella program.

Vill du veta mer om oss? Besök latinskolan.malmo.se/

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning, till 2021-06-11
Omfattning: Deltid, 80%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Specialpedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga