Malmö stad · Publicerad 16 sept 2020

Är du en driven person med drömmar om att bli chef inom Hälsa-, vård- och omsorg (HVO)? Finns intresse och drivkraft, men erfarenhet från vård och omsorg eller ledaruppdrag kanske saknas, vilket gör att du ännu inte vågat söka jobb som sektionschef i våra verksamheter? Då har vi en unik möjlighet att erbjuda dig!!

Arbetsuppgifter

I detta uppdrag får du en förlängd introduktionstid vilket betyder att du inte kommer att ha eget ansvarsområde direkt. Istället kommer du att introduceras och coachas av erfarna kollegor. Du blir introducerad i Malmö stads IT-stöd, riktlinjer och rutiner. Du kommer att hoppa in som chef när kollegor är frånvarande eller vid arbetstoppar för att prova på. Samtidigt kommer du även att ha självständiga arbetsuppgifter, t ex driva mindre projekt och genomföra utredningar. Introduktionstiden blir individuellt anpassad i både innehåll och tid utifrån dina tidigare erfarenheter och utbildningar.
Vi ger dig verktyg så att när du är redo och tjänst finns ledig, får du ansvar för eget sektionschefsområde inom avdelningen för ordinärt boende eller särskilt boende.

I rollen som sektionschef kommer du att ha budget-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Kvalifikationer

För att anställas som sektionschef krävs att du har universitets/högskoleexamen (180 hp) inom exempelvis socialt arbete, hälso- och sjukvård, beteendevetenskap eller annan utbildning arbetsgivaren anser lämplig för uppdraget.

För detta uppdrag är följande intressen, egenskaper och förmågor viktiga:
  • drivkraft och intresse att leda medarbetare och att ansvara för en verksamhet
  • kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt
  • nyfikenhet och öppen för utmaningar som ledare
  • förmåga att strukturera, planera och administrera
  • intresserad av att leda förändrings- och utvecklingsarbete
  • ett reflekterande synsätt samtidigt som du har förmåga att driva arbetet framåt och uppnå resultat
  • intresse att leda i en politiskt styrd organisation
Vi välkomnar sökande som har ett stort och genuint intresse för förvaltningens målgrupp och som vill vara med och bygga framtidens vård och omsorg.

Om arbetsplatsen

Välkommen till avdelningen för särskilt boende. Avdelningen ansvarar för insatser som utförs för våra brukare i särskilda boenden i Malmö. Huvudfokus för avdelningen är att bedriva vård och omsorg med kvalitet och därigenom skapa trygghet för brukare och deras anhöriga.

Fortfarande nyfiken? Följ länken och läs mer om Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen: https://malmo.se/Service/Om-Malmo-stad/Jobb-och-praktik/Malmo-stad-som-arbetsgivare/Medarbetare-har-ordet/Jobba-inom-halsa-vard-omsorg-och-LSS.html

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
4 okt 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga