Malmö stad · Publicerad 23 apr 2021

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en projektledare för ett arbete inom Kulturdriven utveckling, vilket innebär att skapa vägar för unga mellan 16 - 25 år in i kultursektorn. Genom att göra målgruppen delaktig är du med och tar fram nya arbetssätt och möjligheter, både inom förvaltningen och i samarbete med privata aktörer och fria kulturlivet. Arbetet utgår ifrån unga personers behov, önskemål och förutsättningar.

Det är både ett strategiskt och operativt arbete, som utgår ifrån kulturförvaltningens mål att göra kulturlivet mer representativt och inkluderande, och skapa förutsättningar för ett framtida kulturliv som är relevant och i framkant. Som exempel kommer du att vara drivande i nya satsningar på mentorskapsprogram och nya stipendieformer för unga.

Du kommer att vara placerad på enheten Kulturanalys och Stöd, vilket är en del av kulturförvaltningens stab, men har ett uppdrag att arbeta med dessa frågor inom hela förvaltningen.

Arbetet innebär att du:
  • Initierar och genomför aktiviteter, exempelvis workshop och arrangemang. Här ingår även arbete med att sprida information om kulturdriven utveckling och enstaka aktiviteter, dokumentation och utvärdering.
  • Koordinerar, främjar och följer upp pågående projekt inom olika delar av förvaltningen.
  • Deltar i, och möjliggör, förvaltningens arbete för kulturell allemansrätt, med barnkonventionen som utgångspunkt.
  • Är ett stöd till förvaltningen i strategiska frågor kring alla ungas rätt till kultur.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Eftergymnasial utbildning inom exempelvis kultur, projektledning, information/media/kommunikation, interkulturalitet eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Relevant arbetslivserfarenhet, med dokumenterad erfarenhet av att starta och bedriva projekt med och för unga/unga vuxna.
  • Du har erfarenhet av strategiskt och/eller praktiskt arbete inom kultursektorn.
  • Du talar god svenska och engelska samt behärskar något av Malmös övriga talade språk.
  • Har kunskap om diskrimineringslagstiftningen.
Som person är du bra på att skapa relationer och förtroende. Det är viktigt att kunna kommunicera tydligt och att vara lyhörd för erfarenheter av att inte tillhöra det sk majoritetssamhället. Förutom att både kunna hålla koll på detaljer och helheten, kan du arbeta både självständigt och har stor samarbetsförmåga.

Om arbetsplatsen

Vikariatet har en placering inom kulturförvaltningens enhet för kulturanalys och stöd, vars huvuduppdrag är att arbeta för goda förutsättningar för det fria kulturlivet att verka och utvecklas i Malmö samt att stödja förvaltningens ledning med omvärldsanalyser, kunskap och underlag i strategiska frågor. Kulturstödet till fristående kulturaktörer är därmed ett av avdelningens ansvarsområden.

Kulturförvaltningen i Malmö har ett av de mest spännande uppdragen i staden. Med Malmöborna i fokus stärker vi stadens attraktionskraft, främjar demokrati och delaktighet i samhällsutvecklingen samt bidrar till en mer hållbar stad. Vi verkar för att ge alla Malmöbor möjlighet till ett innehållsrikt liv som präglas av en känsla av samhörighet och sammanhang. Konst och kultur påverkar många aspekter av våra liv och är en sammanhållande kraft i strävan mot ett öppet och välkomnande samhälle.

Kultur i Malmö gör skillnad!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning, vikariat t.o.m. 220630
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 210801 eller tidigare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga