Malmö stad · Publicerad 27 juli 2020

Arbetsuppgifter

Samordnaren har som huvudsakligt uppdrag att säkerställa arbetet med behandling, uppdragsbeskrivningar och uppföljning av insatser samt stödja och vägleda behandlare i två olika behandlingshus.

Samordnaren gör kvalificerade bedömningar för att kunna rekommendera och i vissa fall delta i beslut i samråd med sektionschef.

I rollen ingår att hålla sig uppdaterad kring aktuell lagstiftning och forskning samt att förmedla viktiga förändringar till behandlare och sektionschefer.

Samordnaren har i uppdrag att samordna arbetssätt och stödja upp i det dagliga behandlingsarbetet och kan delta vid verksamhetsövergripande sammanhang samt säkerställer att grupperna arbetar enhetligt och utifrån verksamhetens mål.

I arbetet ingår att säkerställa god kvalité, köplanering, dagligt ärendestöd, initiera, leda samt samordna gemensamma aktiviteter inom ansvarsområdet.

I rollen ingår att introducera nyanställda socionomer.

Rollen som samordnare inom verksamheten är ny och arbetet kommer till en början att även innefatta implementering av en ny roll.

Vi kommer även öppna en ny behandlingsavdelning inom en snar framtid som du kommer få vara med och bygga upp. Du kommer alltså samordna både den befintliga behandlingsavdelning och den nya.

Att utifrån uppdrag av placerade socialtjänst arbeta med samspelsbehandling med syfte att stärka föräldraförmågan och främja en god anknytning mellan barn och föräldrar. Behandlingen utgår från barnets individuella behov och syftar till att ge barnet en tydlig, förutsägbar och därigenom begriplig vardaglig situation för att möjliggöra en positiv psykosocial utveckling.

Behandlingen sker på avdelning mellan 3-6 månader beroende på uppdraget och avslutas i hemmabehandling 2-4 månader.

Arbetet vilar på en miljöterapeutisk och anknytningsteoretisk grund där de boende skall erbjudas möjlighet att planera sin vardag på ett sätt som efterliknar hemförhållanden och tar hänsyn till varje familjs egna förutsättningar.

Behandlingsarbetet utförs genom kontaktmannaskap där team inom arbetsgruppen har ansvar för uppdragets utförande utifrån gällande struktur.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen (210 hp) och fleraårig erfarenhet av behandlingsarbete inom barn och familj. Du talar och skriver svenska obehindrat och har en god engelska. Har du utbildning och erfarenhet av IAS (intervju av anknytningsstil), Signs of safety eller annan kompetens kring lösningsfokuserat arbetssätt som är relevant för verksamheten ses det som meriterande.

Vidare ses det som meriterande om du tidigare har erfarenhet av samarbete med interna och externa partners, av handledning/coachning, av arbete inom socialtjänsten och behandlingsarbete på institution.

För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel och ha en god kommunikativ förmåga där en välutvecklad skicklighet i bemötande värderas högt. Du ska ha lätt för att se helheten i situationer och processer, vara självständig i ditt arbete och ta initiativ till förbättringar och nya metoder. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Enebackens barn- och familjeinstition är en kommunövergripande barn och familjeinstitution med sammanlagt 24 platser. Verksamheter arbetar på uppdrag av och i samverkan med socialtjänsten. Enebackens uppdrag är att ta emot och möta behovet av utrednings och behandlingsplaceringar av barn 0-12 år och deras föräldrar. Upptagningsområdet för verksamheten är företrädesvis Malmö Stad. Verksamheten är en dygnet-runt institution med möjlighet till akuta placeringar i två utredningshusen.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Allmän visstidsanställning (2 år).
Omfattning: Heltid.
Antal tjänster: 1.
Tillträde: 1/9 2020 eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Tjänsten är aktuell under förutsättning att erfoderliga beslut fattas.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 aug 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga