Malmö stad · Publicerad 5 nov 2019

Arbetsuppgifter

Som sektionschef för familjehemsvården ansvarar du för sektionens budget samt har fullt personal- och arbetsmiljöansvar. I ditt uppdrag spelar du en nyckelroll i att utveckla kompetens, engagemang och arbetsglädje, självklart i samspel med medarbetare och chefskollegor. Du kommunicerar verksamhetens mål och vägleder gruppen i sitt arbete mot dem.

Du deltar i arbetet med att utifrån barnens behov och delaktighet, utveckla och hitta långsiktiga lösningar i arbetet med barn, ungdomar, deras föräldrar och familjehem. Du vidareutvecklar det sociala arbetet och håller dig uppdaterad om aktuell utveckling, forskning och evidensbaserade metoder. Vi tillämpar idag metoder såsom olika bedömningsinstrument exempelvis ASEBA, ESTER, MI, Kälvesten mm. Vi arbetar enligt BBIC och Signs of safety. Barns rättigheter arbetar vi aktivt med.

Du ingår i ledningsgruppen för barn och familj, som idag består av fem sektionschefer, enhetschef och planeringssekreterare. Som chef har du dessutom olika stödfunktioner kopplade till ditt uppdrag; assistent med chefsstödsfunktion, ekonom, HR-konsult och IT-tekniker.

Som chef hos oss erbjuds du extern handledning, metodutveckling, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid. Vi satsar på kompetensutveckling för våra medarbetare och chefer och det finns flera möjligheter till kompetensutveckling som chef inom Malmö stad, bl. a. utbildningen ”The Human Element”. Det finns även introduktionsprogram för nya chefer och mentorskapsprogram.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet från socialt arbete med fokus på familjer, barn, unga och familjehemsvård. Du har arbetat som chef eller i annan ledande roll i några år och har gärna gått någon form av ledarskapsutbildning.

Du har högskoleexamen som socionom, goda kunskaper gällande aktuell lagstiftning på området och erfarenhet av myndighetsutövning. Har du erfarenhet av att driva kvalitetsarbete och även att samverka med interna och externa aktörer såsom, Region Skåne, skola, förskola ser vi det som en fördel.

Som ledare vill vi att du har förmåga att motivera och skapa engagemang och delaktighet. Du är tydlig i din kommunikation och har förmåga att strukturera, prioritera och planera ditt arbete utifrån uppsatta mål.

Du är lyhörd och uppmärksamt för andras synpunkter, kompetens och prestationer och har förmåga att identifiera och utveckla relationer i en grupp. I stressade situationer bidrar du med lugn och stabilitet.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Avdelning socialtjänst Innerstaden sträcker sig från Ribersborg och Slottstaden i nordväst till Möllevången och Sofielund i sydöst. Vår uppgift är att erbjuda våra medborgare god service och verka för att Innerstaden ska vara ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i.

Familjehemsvården delades nyligen upp i två sektioner och du kommer att arbeta i nära samarbete med sektionschefen i den andra sektionen samt med förste socialsekreterare för att fortsätta utveckla verksamheten. Sektionen består av ca 10 kompetenta medarbetare; familjehemssekreterare, barnsekreterare samt 1 förste socialsekreterare.

För oss är arbetet för att skapa en stabil verksamhet med bra förutsättningar och en god arbetsmiljö av högsta prioritet. Att vara innovativ och våga pröva nya metoder, starta projekt eller att på andra sätt utveckla verksamheten för att på bästa sätt möta medborgarnas behov, är något som vi som arbetar här brinner för.

Information om tjänsten

Referensnummer: 20190072
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-01-01

Kontakt
  • Catharina Finne, Enhetschef, 070-9615375
Fackliga företrädare
  • Vision, Malmöavdelningen, 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet, 040-34 51 14
Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
8 dec 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Personalchef
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga