Malmö stad · Publicerad 5 maj 2021

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är Malmö stads största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård, rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor.

Välkommen till ett spännande och utvecklande chefsuppdrag inom avdelningen för ordinärt boende och enheten Katrinetorp.

Arbetsuppgifter

Vår förvaltning liksom vår stad befinner sig i en tid av förändring och utveckling, där mod, samverkan och en förmåga att tänka nytt blir en nyckel till framgång. Som sektionschef hos oss verkar du som en möjliggörare där du fyller en viktig funktion inom sektionen, ledningsgruppen samt förvaltningens fortsatta utveckling. Vi arbetar för att kunna ta vara på möjligheter och för att kunna möta de utmaningar som staden står inför. Våra sektionschefer har därför en viktig och central roll i att öka måluppfyllelsen. Vi arbetar efter ledstjärnan och budskapet ”Varje dag är viktigast!”

I ditt arbete som sektionschef kommer du att leda och följa upp verksamheten utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter. Du har ett nära och coachande ledarskap och stöttar dina medarbetare i deras arbete ser vi som en förutsättning för att klara uppdraget. Du har vana att vägleda och hjälpa andra att se möjligheter, är flexibel men med en strukturerad arbetsmetod. Med rätt verktyg, förhållningssätt och rätt analys av situationen säkerställer du att dina medarbetare klarar sitt uppdrag och att kvalité och patientsäkerhet upprätthålls.

Våra sektionschefer ingår i ledningsgruppen och arbetet innebär nära samverkan med andra sektionschefer och professioner inom ordinärt boende. Tillsammans bedriver vi kontinuerligt förbättringsarbete för att bibehålla Malmö stad som en attraktiv arbetsgivare där olikheter, arbetsglädje, kreativitet och produktivitet tillvaratas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har för tjänsten relevant akademisk utbildning. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har arbetat några år som chef tidigare och är trygg i ditt ledarskap. Detta i kombination med solid erfarenhet av att arbeta inom äldreomsorg och/eller hemtjänsten.

Du har en förmåga att skapa förtroende, duktig på att vårda relationer samt kunna lyssna och läsa av situationer och sammanhang. Du drivs av en nyfikenhet inför våra verksamheter, har brukarfokus, mod och vill bidra till vår utveckling för att skapa ett Malmö som våra medborgare vill åldras i. Din förmåga att tänka strategiskt och se till helheten, både sett ur ett sektionsperspektiv och i ledningsgruppen är bland dina styrkor. Med ett entusiasmerande ledarskap som karaktäriseras av handlingskraft, integritet och ett kommunikativt förhållningssätt, fattar du kloka beslut som kan bidra till att utveckla så väl enhetens arbetssätt som sektionens.

Vår organisation har god utvecklingspotential och vi välkomnar driv, framåtanda och nya idéer som kan bidra till att utveckla våra arbetssätt. Hos oss får du möjlighet att göra avtryck och vara med och forma det framtida Malmö! Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt. Du kommer att få arbeta både operativt och strategiskt och bidra till att förvaltningen är en modern och attraktiv organisation med gott medarbetarskap och ledarskap.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga