Malmö stad · Publicerad 20 apr 2021

Välkommen till oss på Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen och avdelningen för Ordinärt boende. Här ansvarar vi för insatser som utförs i brukarnas ordinära hem dygnets alla timmar. Huvudfokus för avdelningens verksamheter är att bedriva vård och omsorg med kvalitet, och därigenom skapa trygghet för våra brukare och deras anhöriga.

Avdelningen för ordinärt boende är ständigt under förändring och utveckling utifrån de ändrade behoven hos medborgarna. Vi vill bedriva en hemtjänst, hemsjukvård och korttidsvård av god kvalitet som bygger på respekt för den enskilde och tillit till de som utför den.

Till avdelningen och för den kommungemensamma korttidsverksamheten, Enheten Korttid, BUMS och Nattsjuksköterskor söker vi tre sektionschefer med inriktning HSL och SoL. Vi erbjuder ett mångfacetterat och utvecklande chefsuppdrag där du som sektionschef fyller en viktig funktion i avdelningen och förvaltningens resa att fortsätta utvecklas. Vi arbetar för att kunna ta vara på möjligheter och för att kunna möta de utmaningar som staden står inför. Våra sektionschefer spelar en central roll i att öka måluppfyllelsen och hörnstenarna i vårt arbete är att ständigt arbeta efter ledstjärnan och budskapet ”Varje dag är viktigast!”

Arbetsuppgifter

Uppdraget som sektionschef bygger på att leda och följa upp verksamheten utifrån gällande lagstiftning, förordning och föreskrifter. Du ansvarar för verksamhetens övergripande planering, utveckling, personal och arbetsmiljö samt en budget i balans. Att du har ett nära och coachande ledarskap och stöttar dina medarbetare i det dagliga arbetet ser vi som en förutsättning för att klara uppdraget. Du har vana att vägleda och hjälpa andra att se möjligheter. Med rätt verktyg, förhållningssätt och rätt analys av situationen säkerställer du att dina medarbetare klarar sitt uppdrag och att kvalité och säkerhet upprätthålls.

Som sektionschef rapporterar du direkt till enhetschef och ingår i ledningsgruppen. Arbetet innebär ett nära och gott samarbete med dina chefskollegor och andra professioner inom och utanför enheten. Tillsammans bedriver vi kontinuerligt förbättringsarbete för att bibehålla Malmö stad som en attraktiv arbetsgivare där olikheter, arbetsglädje, kreativitet och produktivitet tillvaratas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut, Leg fysioterapeut/sjukgymnast, socionom eller annan högskoleutbildning inom Hälsa-och sjukvård som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har arbetat som chef tidigare och är trygg i ditt ledarskap. Meriterande är kunskap och erfarenhet av vård och omsorg. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Du drivs av en stor nyfikenhet och ett intresse för människor och samhällsutveckling. Detta resulterar i att du är skicklig på att kommunicera och är prestigelös i ditt sätt att samarbeta både i ledningsgruppen samt i andra möten med personal, våra brukare och deras anhöriga. Du har känsla för god service och är väl förtrogen med relationer.

Med ett strukturerat arbetssätt som karaktäriseras av handlingskraft, integritet och ett kommunikativt förhållningssätt, fattar du kloka beslut som kan bidra till att utveckla vårt arbetssätt och metod.

Enheten består av ett dedikerat team och i organisationen finns goda utvecklingspotential. Vi välkomnar driv, framåtanda och nya idéer som kan bidra till att utveckla våra arbetssätt. Hos oss får du möjlighet att göra avtryck och vara med och forma det framtida Malmö! Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt. Du kommer att få arbeta både operativt och strategiskt och bidra till att förvaltningen är en modern och attraktiv organisation med gott medarbetarskap och ledarskap.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga