Malmö stad · Publicerad 7 feb 2020

Arbetsuppgifter

Till socialtjänst Väster, enheten för vuxna sektionen för vuxen, myndighet och öppenvård, söker vi nu en socialsekreterare vars huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Utreda och handlägga ansökningar enligt SoL och LVM samt samverka med andra aktörer både internt och externt
  • Bedriva rådgivande, informativa och motiverande samtal
  • Arbeta med utveckling av arbetsmetoder och samverkan inom verksamheten
Som socialsekreterare inom sektionen för vuxna arbetar du med kvalificerat utredningsarbete som präglas av välgrundade beslut, hög rättssäkerhet och ett professionellt förhållningssätt i mötet med klienten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är myndighetsutövning, utredningsarbete samt stöd, vägledning och motivationsarbete. Det ingår att utreda behovet av vård enligt SoL och LVM inför beslut enligt gällande delegationsordning. Som socialsekreterare ansvarar du för att fattade beslut verkställs, samt att beviljade insatser följs upp. I arbetsuppgifterna ingår även att hålla stöd- och motivationssamtal med klienter. Du förväntas samordna insatser och samverka med såväl interna som externa aktörer. Hos oss är det viktigt med ett nära ledarskap och stöd i det dagliga arbetet. Du har regelbunden handledning med din sektionschef och även med din närmaste arbetsgrupp. Malmö Stad erbjuder också kompetensutveckling för socialsekreterare enligt kommunövergripande plan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och ett genuint intresse för att arbeta med människor med beroendeproblematik och social utsatthet likväl som med bostadslösa. Vi ser gärna att du har arbetat med myndighetsarbete kopplat till beroendefrågor och har erfarenhet av att arbeta självständigt, strukturerat och relationsskapande med klienter. Det är meriterande om du har flerårig erfarenhet av arbete med beroendeproblematik.

Du är flexibel, handlingskraftig och stabil i stressiga situationer och med en genuin vilja att göra skillnad för våra medborgare. Du är relationsskapande och har en mycket god förmåga att etablera kontakt med människor i utsatt situation samt god samarbetsförmåga. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är en förutsättning liksom grundläggande kunskaper i Windows och Word. Erfarenhet av ProCapita, ASI, MI samt Mina Planer är meriterande. Vi ser också det som meriterande om du har B-körkort för manuell växellåda.

Är detta du? Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

På socialtjänst Väster, enheten för vuxna så stöttar vi varandra, tar oss an utmaningar, och ser tillsammans till att vi har en utvecklande och rolig arbetsplats! Vi arbetar ständigt för att bibehålla en stabil verksamhet med bra förutsättningar, en god arbetsmiljö och en lust till utveckling, stimulans och engagemang inom vårt område. Vi arbetar med ett klientperspektiv som genomsyrar alla delar av vårt arbete och vi arbetar även aktivt med att utveckla sammanhållen vård för den enskilde. Vi arbetar för att utveckla ett familjeorienterat arbetssätt med för att se klientens behov utifrån ett helhetsperspektiv och vi har även ett stort fokus på att utveckla barnperspektivet.

Under 2017 genomgick vår sektion en HBTQ-certifiering som en del i vårt utvecklingsarbete. Vi strävar efter att befinna oss i framkant inom vårt arbetsfält och deltar därför regelbundet i forskningsprojekt och kompetensutveckling. Vi vill vara med och bidra till Malmös bästa missbruksvård! Som ny medarbetare erbjuds du introduktion och utöver det intern och extern handledning, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-04-01

Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnd kontaktperson.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 feb 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Socionom
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga