Malmö stad · Publicerad 22 feb 2021

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som utredare är att:
  • Utreda och handlägga ansökningar enligt SoL och LVM samt samverka med andra aktörer både internt och externt
  • Bedriva rådgivande, informativa och motiverande samtal
  • Arbeta med utveckling av arbetsmetoder och samverkan inom verksamheten
  • Öka kunskapen kring målgruppen både internt och externt
Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor med missbruksproblematik, samsjuklighet och social utsatthet likväl som med hem- och bostadslösa och personer med psykiskt funktionshinder.

Du har socionomexamen och erfarenhet av att arbeta självständigt, strukturerat och relationsskapande med myndighetsarbete kopplat till missbruksfrågor och arbete med hem- och bostadslösa, samt erfarenhet av att arbeta med personer med samsjuklighet.

Du är flexibel, lugn och stabil i stressiga situationer och har en genuin vilja att göra skillnad för våra medborgare. Du är ödmjuk inför ditt uppdrag, har en mycket god förmåga att etablera kontakt med människor i utsatt situation samt har god samarbetsförmåga.

Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift samt har grundläggande datorkunskaper. Erfarenhet av ProCapita, ASI samt MI är meriterande.

B-körkort är önskvärt.

Är detta du? Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Inom IFO Utredning, område Innerstadens Vuxenenhet, Missbrukssektionen, är vi 13 medarbetare, varav 4 arbetar inom vår egna öppenvård. Vi har även en 1:e socialsekreterare för stöd och handledning. Vi stöttar varandra, tar oss an utmaningar, och ser tillsammans till att vi har en utvecklande och rolig arbetsplats! Vi arbetar ständigt för att bibehålla en stabil verksamhet med bra förutsättningar, en god arbetsmiljö och en lust till utveckling, stimulans och engagemang inom vårt område.

Under 2017 genomgick vår sektion en HBTQ-certifiering som en del i vårt utvecklingsarbete. Vi strävar efter att befinna oss i framkant inom vårt arbetsfält och deltar därför regelbundet i forskningsprojekt och kompetensutveckling. Vi vill vara med och bidra till Malmös bästa missbruksvård! Som ny medarbetare erbjuds du introduktion och utöver det intern och extern handledning, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag.

Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Period: 2021-05-01 - 2022-08-31

Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnd kontaktperson.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 mars 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga