Malmö stad · Publicerad 6 apr 2021

Arbetsuppgifter

Drömmer du om att jobba som socialsekreterare där du får möjlighet att möta ungdomar och unga vuxna på deras arena? Brinner du för att samtala med ungdomar? Vill du vara en del av en uppsökande och förebyggande verksamhet tillsammans med oss? Då är detta en tjänst för dig!

Som socialarbetare för ungdomar arbetar du förebyggande gentemot ungdomar och unga vuxna mellan 12-21 år som befinner sig i riskzon för kriminalitet, missbruk eller annat beteende som kan hindra en positiv utveckling.

Du arbetar uppsökande runt omkring Malmö stad och majoriteten av arbetet sker till fots. Du pratar med ungdomar, unga vuxna och eventuellt deras vårdnadshavare utomhus på fältet eller över telefon.

Du samverkar regelbundet med polis, skola, socialtjänst, fritidsgårdar och andra aktörer som arbetar med ungdomar.

Det brotts- och drogförebyggande arbetet sker utifrån en tydlig myndighetsroll. I uppdraget ingår även arbete vid olika riskevenemang för ungdomar.

I Dina arbetsuppgifter ingår det att löpande göra bedömningar och hålla fokus på tidiga insatser och tidigt stöd inom socialtjänsten eller andra verksamheter/funktioner som målgruppen kan vara i behov av att ha kontakt med. Socialsekreterarna arbetar mycket med motivationsarbete och har fullt fokus på individens behov, den unge är i centrum.

I rollen som socialsekreterare arbetar du både med att hjälpa individen att göra skriftliga ansökningar om bistånd till socialtjänsten eller andra myndigheter, men även med att formulera orosanmälningar/barn- i fara.

Tjänstgöringen är förlagd främst till kvällar, nätter och helger året runt och vi ser att du är bekväm med att arbeta dessa tider oavsett väder och årstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Socionomexamen
  • Vill vara med och skapa goda förutsättningar för Malmös ungdomar
Du talar och skriver mycket god svenska. Meriterande är språkkunskaper i engelska, arabiska, Pashtu och/eller Dari.

Det är meriterande om du har:
  • Några års erfarenhet av socialt uppsökande arbete, gärna med ungdomar och unga vuxna och/eller myndighetsarbete inom socialtjänsten
  • Kunskap om förändringsorienterade arbetsmetoder riktat mot målgruppen, såsom MI, Lösningsfokus, KSL eller liknande
  • Kunskap om SoL-lagstiftning, LuL-lagstiftning och LVU-lagstiftning
  • Erfarenhet av att arbeta i team
  • Erfarenhet av kommunalt driven och politiskt styrd organisation och Malmö som stad
  • B-körkort för manuell växellåda
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och egenskaper såsom flexibilitet, tydlighet och samarbetsförmåga.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialarbetare för ungdomar (SFU) består av fem socialsekreterare varav en person har ett samordnande ansvar i det dagliga arbetet. Nu söker vi ytterligare en socialsekreterare till teamet.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-05-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Vid anställningsintervju vill vi att du visar socionomexamensbevis samt tar med kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Underkategori
Socionom
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga