Malmö stad · Publicerad 5 nov 2019

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare på Umgåsen arbetar du främst med råd och stöd till föräldrar och barn kring umgänget som sker på Umgåsen. Vid umgängespass arbetar du både med egna umgängen och tillsammans med kollegor men har ansvar för egna ärenden. Du ansvarar för att ge stöd och rådgivning till barnen och till föräldrarna under umgängestiden men även inför och efter utsatt umgänge.

Information och kommunikation gällande ärenden är mycket viktigt i verksamheten liksom samverkan med myndigheter som socialtjänst och tingsrätt. I arbetet ingår även att föra journal, skriva sammanfattningar och tillkommande administrativt arbete.

På Umgåsen ges du möjlighet till ett varierat arbete där du får följa ärende och se relationer mellan barn och föräldrar växa fram och stärkas. Du har kontakt med många olika aktörer såsom tingsrätt, advokater, familjerättssekreterare samt uppdragsgivare på socialtjänsten. Du erbjuds ett arbete som kräver att du är snabbtänkt och kan agera såväl som ge stöd direkt i det pågående umgänget.

Arbetstider i tjänsten är kontorstider med flextid, samt arbete fram till ca 19.00 1-2 gånger i veckan. Även helgarbete förekommer var fjärde helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen samt tidigare erfarenhet av arbete med familjer med barn i åldrarna 1-12 år, och för tillsvidaretjänsten krävs minst 3 års erfarenhet. Du har god kännedom om lagstiftning såsom föräldrabalken och socialtjänstlagen. Vidare talar du svenska och engelska obehindrat och har god förmåga att uttrycka dig på båda språken i såväl tal som skrift.

Kunskaper inom BBIC, erfarenhet av arbete med familjer i konflikt, erfarenhet av att arbeta med barnutredningar samt arbete med barn placerade i familjehem är meriterande.

För att trivas hos oss på Umgåsen ser vi att du har erfarenhet av att arbeta i team, har en god samarbetsförmåga och ett lyhört förhållningssätt till dina kollegor. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra verksamheter och myndigheter. På Umgåsen arbetar vi med feedback mellan teammedlemmar och du ser detta som en självklarhet för att kunna fortsätta att utvecklas tillsammans.

Som medarbetare är du även initiativtagande och vill vara med och bidra till verksamhetens utveckling, och du är både ansvarstagande och självgående med vana av att arbeta självständigt i egna ärenden. Du har lätt att förhålla dig till ändrade omständigheter i arbetet och förmågan att anpassa dig efter situationen. Sist men inte minst har du även förmågan att uttrycka dig klart, koncist och välstrukturerat i skrift.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Umgåsen ingår i avdelning Social resurs och vi arbetar med umgängesstöd för barn och deras föräldrar. Verksamheten arbetar på uppdrag från socialtjänsten, både utifrån ett domstolsbeslut och med familjehemsplacerade barn.

På Umgåsen har vi en öppen och inkluderande stämning. Tillsammans skapar vi en positiv stämning med humor, glädje och nära samarbete där vi kan utbyta tankar och funderingar i vårt arbete. I verksamheten arbetar idag tolv socialsekreterare. Då en av våra medarbetare bestämt sig för att anta en ny utmaning och en av våra medarbetare ska gå på studieledighet söker vi nu nya kollegor till vår härliga arbetsgrupp, såväl för tillsvidareanställning som för ett vikariat på ett år.

Information om tjänsten

Referensnummer: 20190068
Anställningsform: 1 tjänst tillsvidare samt 1 vikariat på ett år
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Önskat startdatum för tillsvidaretjänsten är 1 april 2020. Önskat startdatum för vikariatet är 20 januari 2020.
Ansök senast: 2019-11-19

Kontakt
  • Carina Levin, Sektionschef, 040-34 51 08
Fackliga företrädare
  • Vision, Malmöavdelningen 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet 040-34 51 14
Övrigt

Intervjuer är planerat till måndag 25/11 (eftermiddag), tisdag 26/11 (förmiddag), torsdag 28/11 (eftermiddag) samt fredag 29/11 (förmiddag).

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
19 nov 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga