Malmö stad · Publicerad 9 sept 2020

Arbetsuppgifter

Ungdomstjänst kan dömas ut i stället för böter eller andra straff för unga lagöverträdare som är mellan 15 och 21 år. Ungdomstjänst är en påföljd som består dels av oavlönat arbete och dels av samtal hos socialsekreterare på Ungdomstjänst. De reflekterande samtalen är enskilda och ger den unga personen tillfälle att reflektera över sin situation och det eller de brott som hen är dömd för. Ungdomstjänst ska verka brottsförebyggande. Samtalen handlar därför till stor del om att prata om metoder för att undvika kriminalitet.

Som socialsekreterare hos oss på Ungdomstjänst kommer du att ingå i ett litet team på 3 kollegor som arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt. I ditt arbete samordnar och verkställer du den påföljd som Tingsrätten utdömt som alternativ till böter eller kortare frihetsberövande. Du kommer att ha enskilda samtal med ungdomar och deras familjer med stöd av ditt team. Vi har ett nära samarbete med våra arbetsplatser och du kommer därav ha kontakt med våra engagerade handledare. Du kommer också att arbeta med att hitta nya handledare. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga avdelningar inom socialtjänsten samt rättsväsendet.

Verksamhetsutveckling är en självklar del av arbetet och Lean används som verktyg för detta. Även dokumentation i Procapita ingår i ditt arbete.

Vår vision inom Ungdomstjänst är att våra insatser ska göra skillnad för dem vi finns till för och skapa förutsättningar för ett bättre liv för alla i Malmö. Vi ska erbjuda service av god kvalitet genom kunskap, kreativa arbetssätt och optimal samverkan. Vår målsättning är att ungdomstjänsten ska vara till nytta för ungdomen på ett sådant sätt att det leder till förändringar som gör att ungdomen inte blir dömd igen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av socialt arbete efter din examen. Vi vill även att du har tidigare erfarenhet av dokumentation i arbetet samt att du kan uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Följande ser vi som meriterande för tjänsten:
  • Utbildning i den lösningsfokuserade samtalsmetodiken
  • Utbildning i Kriminalitet som livsstil
  • Erfarenhet av arbete inom ungdomstjänst
  • Erfarenhet av myndighetsarbete inom området Barn och familj
  • Erfarenhet av samtal med både unga och vuxna ur ett lösningsfokuserat förhållningssätt
  • Kunskap om LUL (Lag med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare)
  • Kunskap om kriminalitet, droger och brottsutsatthet
  • Erfarenhet av arbete i Procapita eller liknande system
Som person ser vi att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du känner dig trygg i att ha samtal med såväl unga som vuxna och har lätt för att samarbeta både internt och externt. Tjänsten innebär mycket arbete i team och det ställs därför höga krav på samarbetsförmåga.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är självgående och kan planera, organisera och driva ditt arbete vidare självständigt. I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt. Det är även viktigt att du är flexibel i ditt arbete och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter, samt att du kan fokusera på rätt saker och behålla ett realistiskt perspektiv även vid ett högt tempo.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu en ny kollega till Plattform Malmö. Plattform Malmö är en samlingsplats för flera olika sociala insatser på en och samma adress. Genom att erbjuda en gemensam ingång vill vi öka tillgängligheten för unga Malmöbor och deras föräldrar. Vi vänder oss till ungdomar mellan 12-21 år och deras föräldrar, till brottsutsatta samt till personer som önskar lämna kriminella nätverk.

Plattform Malmö erbjuder dig en arbetsplats med god stämning, bra sammanhållning samt engagerade och erfarna kollegor som stöttar varandra. Vill du bli en del av vår verksamhet? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Urval inför intervjuer kommer att ske i slutet av vecka 39. Intervjuer är planerat till tisdagen 29/9 samt förmiddag fredag 2/10.

Sökande som kallas på intervju skall vid intervjutillfället visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 sept 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Sekreterare
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga