Malmö stad · Publicerad 21 sept 2020

Arbetsuppgifter

Drivs du av utmaningar och brinner för klimatfrågor? Vill du vara med och bidra till vårt fortsatta arbete för en hållbar stadsutveckling? Vi söker nu en ny kollega till vår skyfallsexpert Pär som tillsammans med honom vill ta sig an detta viktiga och spännande område! Är du den vi söker?

Malmö är en expansiv kommun som växer i en rasande fart. Utmaningar med en växande stadsmiljö, klimatförändringar med skyfall och översvämningar är några av framtidens stora utmaningar som vi behöver hitta lösningar på. Malmö stadsförvaltningar har tillsammans med VA SYD tagit fram en skyfallsplan. Detta innebär att vi har en långsiktig och konkret handlingsplan för hur staden ska rustas mot skyfall.

Med anledning av detta behöver vi därför stärka vår verksamhet med ytterligare expertis inom området. Du blir därmed en av två personer som kommer att inneha en nyckelroll i vårt fortsatta arbete inom området. I rollen som specialist inom skyfalls- och dagvattenhantering kommer du att ansvara för det operativa arbetet inom området medan din närmaste kollega Pär, som är vår skyfallsstrateg, kommer att ansvara för det strategiska arbetet. Tillsammans kommer ni att leda arbetet framåt genom kreativa, hållbara och visionära lösningar som ser till att Malmö stad ligger i framkant gällande skyfalls- och dagvattenfrågor!

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Arbeta operativt med dagvatten- och skyfallsfrågor och skyfallsåtgärder samt åtgärder till skydd mot högre vattenstånd
  • Bistå med kunskap och stöttning i skyfallsfrågor och dagvattenhantering i projekt och detaljplaneprocesser
  • Bistå med kunskap och stöttning i höjdsättningsfrågor och hydraulisk modellering och projektering
  • Bistå med kunskap vid upphandlingar av konsulttjänster
Du kommer att vara placerad på enheten för verksamhetsstöd som är uppdelad i 2 två sektioner Verksamhetsstöd och Projekteringssektionen. Verksamhetsstöd består av 11 medarbetare med specialistkompetens inom markmiljö och byggarbetsmiljö. Sektionen handhar också remisshantering för detaljplaner och bygglov, tar fram digitala kartunderlag, administrerar p-köp, småhuskön och småbåtsplatser.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har Civilingenjörsexamen med relevant inriktning inom väg och vatten, ekosystemteknik alternativt annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, så som exempelvis utbildning kopplat till samhällsplanering. Alternativt har du motsvarande kunskaper som du har skaffat dig genom relevant mångårig arbetslivserfarenhet inom området.

I kombination med detta har du flera års aktuell arbetslivserfarenhet av arbete inom hållbar utveckling av stadsmiljö med fokus på skyfalls- och dagvattenhantering samt åtgärder till skydd mot högt havsvattenstånd.

Det är viktigt för tjänsten att du även har erfarenhet av arbete med höjdsättningsfrågor. Du har med fördel god kunskap och erfarenhet av Auto-CAD, Scalgo och/eller MIKE FLOOD samt av arbete med PBL.

Har du dessutom erfarenhet av arbete inom projektering, hydraulisk modellering, utredningsarbete kopplat till detaljplaner och projekt, upphandlingar av konsulttjänster och/eller av arbete med kommunal infrastruktur med fokus på dagvatten kommer det att ses som särskilt meriterande för tjänsten.

Du som söker är en ”doer” och trivs med att arbeta operativt med skyfalls- och dagvattenhanteringsfrågor. Med ett analytiskt sinnelag och förmåga att se helheten tar du dig an krävande och komplexa frågeställningar. Som person har du initiativförmåga och kan växla fokus mellan detaljer och helheten. För att kunna leda dina processer i hamn behöver du också vara metodiskt och noggrann i ditt sätt att arbeta.

Du är en relationsbyggare som skapar starka, tillitsfulla och långsiktiga samarbeten, såväl internt som externt. Då du har en nyckelroll på förvaltningen och inom staden ser vi att du är vetgirig, kunskapssökande samt ser värdet av att aktivt och kontinuerligt hålla dig uppdaterad inom ditt expertisområde. För att skapa en lärande organisation är det viktigt att du värdesätter vikten av att dela med dig av din kompetens då du då bidrar till en ökad kunskap och förståelse för sakfrågan både inom och utanför förvaltningen.

Vi erbjuder dig ett spännande och varierat jobb tillsammans med kreativa och engagerade kollegor med många olika kompetenser inom hållbar stadsutveckling. Hos oss får du goda möjligheter att utvecklas i din roll.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster:1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 sept 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Miljö & Djurvård
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga