Malmö stad · Publicerad 31 mars 2021

Arbetsuppgifter

Som alla medarbetare på vår skola arbetar du för att skapa en lustfylld och stimulerande lärmiljö för att våra elever ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt.

Som specialpedagog kartlägger och observerar du enskilda elever och elevgrupper. Du arbetar förebyggande för att undanröja hinder i olika lärmiljöer samt med att utveckla arbetet kopplat till stödinsatser och anpassningar för våra elever i behov av särskilt stöd. Vidare genomför du utbildning för och handleder medarbetare samt är ett stöd till ledningen i arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

Som specialpedagog har du en viktig roll i verksamhets- och metodutveckling. Du har ett nära samarbete med skolans speciallärare, och även med övriga kolleger i skolans elevhälsoteam. Dessutom är du en aktiv deltagare i det strategiska arbetet i rektorsområdets gemensamma elevhälsoteam. Västra skolan och Rådmansvångens skola omfattar F-9 och bildar ett rektorsområde. Det gemensamma elevhälsoteamet består av rektor, biträdande rektorer, specialpedagoger och speciallärare, kuratorer, skolsköterska, elevkoordinator, studie- och yrkesvägledare samt psykolog. Vårt gemensamma utvecklingsarbete är STfL (Systematiskt Tillsammans för Lärande) i syfte att utveckla hela skolans elevhälsoarbete och samarbetet mellan elevhälsofunktionerna och pedagogerna.

Ett viktigt, roligt och utmanande arbete!

Kvalifikationer

Du som söker har en specialpedagogexamen. Har du tidigare erfarenhet av arbete som lärare och som specialpedagog är det meriterande. Du har insikt och kunskap inom skolutveckling och om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har en förvärvad kunskap och erfarenhet av handledning/fortbildning, elevhälsoarbete och av att arbeta med dokumentation- pedagogiska utredningar, extra anpassningar och särskilda stöd/ åtgärdsprogram.

Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför även leda och organisera arbetet mot eleven/eleverna för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen. Utifrån evidensbaserad forskning ser vi att du kan utveckla ditt arbete och vi vill att du är van vid och har kännedom om att arbeta med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Välkommen till Västra skolan, som är en F-3-skola med cirka 275 elever. Skolan ligger mitt inne på charmiga Gamla Väster i centrala Malmö - på gångavstånd till kommunikationer, natursköna parker, havet och kulturella aktiviteter.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: augusti 2021 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga