Malmö stad · Publicerad 14 maj 2020

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår det att aktivera och handleda personer med autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning under deras lägervistelse. Du förväntas delta i det vardagliga arbetet tillsammans med övrig personal, omvårdnadsuppgifter kan förekomma. Tillsammans med övriga medarbetare ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av aktiviteterna och verksamheten i övrigt. Det stöd och den service som ges ska vara grundat på respekt för brukarens självbestämmande och integritet. Stödet ska ges på ett sådant sätt att det stärker brukarens tilltro till sin egen förmåga. Uppgifterna utförs utifrån brukarens delaktighet, självbestämmande och helhetssyn. Som medarbetare är man på plats på gården från fredag till söndag och arbetar enligt schema.

Kvalifikationer

Stödpedagog: Eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 hp. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Stödassistent: Gymnasieprogram med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av att arbeta med personer med autism och/eller tydliggörande pedagogik, minst 1 år, är meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete inom LSS/kollo/lägervistelse är meriterande. B-Körkort för manuell växellåda är meriterande. Du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och har stort tålamod.

Vi söker dig som har en deltidsanställning i Malmö stad och som önskar öka din sysselsättningsgrad genom att tjänstgöra 1-2 extra helger i månaden. Vi söker även efter nya medarbetare som ser detta uppdrag som ett spännande komplement till annan sysselsättning på arbetsmarknaden/utbildning. Urvalet kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan till detta spännande uppdrag!

Om arbetsplatsen

Under förutsättning att vederbörliga beslut fattas kommer funktionsstödsförvaltningen med start den 1 september 2020 att erbjuda helgläger för barn mellan 8-23 år. Du kommer att arbeta med målgruppen barn med autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Insatsen korttidsvistelse enligt LSS i form av helgläger ska bidra till goda levnadsvillkor. Syftet med insatsen är social utveckling, meningsfulla aktiviteter och miljöombyte för den enskilde, men kan även fungera som en avlastning för anhöriga. Verksamheten bedrivs på gården Finnhult nära den vackra naturen vid Ringsjön alt. på Vombsjögården nära den fina Vombsjön. Under helgen erbjuds deltagarna möjlighet att träffa kompisar, göra roliga aktiviteter samt att åka på spännande utflykter i närområdet. Vi anordnar läger varje helg fredag till söndag. Verksamheten kommer att bestå av 4-5 medarbetare per grupp av 5-10 brukare. Gruppen arbetar tätt tillsammans med varandra under hela terminen.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb!

Information om tjänsten

Antal tjänster: 10

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning/timanställning fr.o.m. 1 september 2020 t.o.m. 31 december 2020 med möjlighet till förlängning, alt. utökning av tjänstgöringsgraden inom ramen för heltid som norm i Malmö stad
Omfattning: Tjänstgöring fredag-söndag, en helg/månad eller efter överenskommelse
Tillträde: 1 september

Övrigt

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Dina ansökningshandlingar är allmäna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor som specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
7 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Specialpedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga