Malmö stad · Publicerad 21 apr 2021

Arbetsuppgifter

Inom kort kommer vi att öppna ett nytt LSS-boende i Tygelsjö, och dit söker vi nu en stödpedagog. Som stödpedagog arbetar du med brukaren, med personlig omvårdnad och vid vardagliga aktiviteter såväl på som utanför bostaden. Du samarbetar i team kring brukaren utifrån en pedagogisk struktur tillsammans med omsorgspedagog, stödassistenter och vårdbiträden. Insatserna planeras med utgångspunkt från brukarens genomförandeplan och de handlingsplaner som ni utformar tillsammans med brukarna. Tillsammans med omsorgspedagogen implementerar du arbetssätt och metoder i verksamheten. Som stödpedagog är du teamledare, vilket innebär att du leder teamet kring brukaren och ansvarar för att revidera och följa upp genomförande- och handlingsplaner.

I arbetsuppgifterna ingår det att skapa relationer, stötta, handleda och vara brukarna behjälplig i olika vardagssituationer, upprätthålla sociala kontakter och relationer.

Alla stödinsatser utgår ifrån brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagstiftningen samt Malmö stads LSS-plan och värdegrund.

Arbetet ska främja brukarens självständighet och delaktighet, med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Du arbetar systematiskt med social dokumentation.

I uppdraget kan ingå hantering av mediciner.

I tjänsten ingår dag- och kvälls- samt helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Erfarenhet av att arbeta inom LSS minst 1 år är ett krav, liksom erfarenhet av lågaffektivt bemötande och arbete med brukare som har utmanande beteende. Det är även meriterande om du har erfarenhet av tecken som alternativ kompletterande kommunikation (TAKK).

Du har datorvana, och uttrycker dig väl på svenska i såväl tal som skrift.

B-körkort är meriterande.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper: Du har en god självkännedom, och kan lätt samarbeta med såväl brukare som anhöriga och övrig personal. Det är en fördel om du tidigare har haft uppdrag där du leder andra, antingen i yrkeslivet eller privatlivet. Du är lyhörd för brukarens behov, och har lätt att anpassa dig efter förändrade omständigheter.

Om arbetsplatsen

Verksamheten är under uppstart. Arbetsgruppen kommer att arbeta nära brukaren, som har behov av ett närvarande stöd under alla dygnets timmar. Brukarna är fysiskta aktiv, och har behov av personal som kan möta upp önskemålen kring mycket uteaktiviteter och snabba förflyttningar. Brukarna ställer höga krav på stöd vid kommunikation och tolkning av sin omgivning. Relationerna mellan brukare och personal har stor betydelse i arbetet.

Verksamheten riktar sig till malmöbor som har beviljats boende enligt LSS. Brukarna har varierande behov, intressen och önskemål. Insatsen och aktiviteter styrs av behovet och utförs individuellt med den enskilde brukaren eller tillsammans med andra brukare i grupp.

I Funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Publiceringstid (antal veckor): 4 veckor.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan.

Tillsättning av tjänsten är under förutsättning att planen för det nya LSS-boendet fortskrider som planerat.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
22 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga