Malmö stad · Publicerad 11 nov 2020

Arbetsuppgifter

Som sektionschef på Stadion 2 ansvarar du för sektionens verksamhet, arbetsmiljö, personal och budget. Du planerar, leder och fördelar gruppens arbete samt ansvarar för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Arbetet på sektionen ska utföras enligt överenskommelse med lagar, avtal och Malmö stads policy.

Din arbetsgrupp består av cirka 15 medarbetare vilka du förser med de förutsättningar och befogenheter som krävs för att nå verksamhetens mål. Detta gör du genom att på olika sätt skapa engagemang och delaktighet. Du driver samarbetet med medarbetarna för att stärka sektionens värdegrund, attityder och arbetsmiljöklimat.

Till rollen hör även många kontakter med föreningsliv, Malmöbor och externa aktörer där du bland annat hanterar avtal och överenskommelser med föreningar och andra som använder anläggningarna.

Att planera, bemanna och utveckla Enhet stadion och din sektions arbete tillsammans med övriga sektionschefer och enhetschef är en annan central del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du ledarskapsutbildning är det meriterande.

Du har tidigare erfarenhet från arbetsledande befattning, vilket inkluderar ansvar för arbetsmiljö, personal, budget och verksamhet. Du har även arbetslivserfarenhet från drift av idrottsanläggningar. Detta gör att du har förståelse och kunskap kring de frågor som kan uppstå kring anläggningarna. Har du chefserfarenhet från offentlig verksamhet är detta meriterande för tjänsten.

Du har ett genuint intresse för ledarskap. Som ledare är du närvarande, delaktig och du trivs med att arbeta nära dina medarbetare. Du har förmågan att engagera och motivera dina medarbetare, är initiativrik och drivs av att utveckla verksamheten tillsammans med befintlig personal. Som person kännetecknas du av ansvarstagande, integritet och stabilitet.

Dina kunskaper i svenska språket är goda. Då en stor del av arbetet är administrativt ser vi det som en förutsättning att dina IT-kunskaper är mycket goda. Eftersom du i ditt dagliga arbete behöver ta dig runt till de olika anläggningarna är B-körkort (för manuellt växlad bil) också ett krav.

Dina personliga egenskaper värderas högt för tjänsten.

Erfarenhet krävs.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Fritidsförvaltningen - en aktiv förvaltning
Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid.

Stadionområdet
Enhet stadion är en del av driftavdelningen inom fritidsförvaltningen, som arbetar med att möta malmöborna på samma sätt och med samma service över hela staden. Inom stadionområdet ingår ett flertal större anläggningar för träning, matcher och publika evenemang. Det finns en utvecklingsplan för stadionområdet som innebär att området växer. Ett antal nya anläggningar byggs eller planeras att byggas inom en snar framtid, bland annat en ny sporthall som enheten kommer att ha driftansvar för.

Enhet stadion omfattar tre driftsektioner med totalt ca 40 medarbetare och tre sektionschefer som ansvarar för den dagliga driften av anläggningarna. På enheten har vi är även genomfört utbildningar i HBTQ-relaterade frågor, något vi är stolta över. Vår arbetsplats kännetecknas av mångfald och återspeglar samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Till enheten söker vi nu en sektionschef till vår sektion Stadion 2, sektionen ansvarar för driften av bland annat Malmö Stadion, Malmö IP, Atleticum och har hand om planskötseln på Swedbank stadion.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid Flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga