Malmö stad · Publicerad 19 maj 2020

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är utbildad bibliotekarie och har erfarenhet att jobba med både de minsta barnen upp till unga vuxna. I Malmö stad ska barnfokus och barnrätt ta ännu större plats i verksamheten framöver.

I arbetet ingår:
 • Delaktighetsarbete och brukarinvolvering med fokus på barn och unga, utifrån Garagets uppdrag.
 • Genomföra workshops, sagostunder och liknande aktiviteter med inriktning på läsfrämjande och kreativt skapande riktat mot barn och unga - både själv och i samarbete med andra, externt och internt.
 • Du kommer att ansvara för budget och inköp av material och arrangemang i den kreativa verkstaden. Du schemalägger personalen i den kreativa verkstaden och planerar verksamheten tillsammans med dem.
 • Sedvanliga bibliotekarieuppgifter, medieinköp, informationssökning och förmedling, marknadsföring, arrangemangsverksamhet med fokus på barn och unga som målgrupp.
 • Bemanning på Garaget.
Alla på Garaget har egna ansvarsområden och alla hjälps också åt med rutinuppgifter så som att ta hand om disk från caféet, sätta upp böcker i hyllorna, beställa material, visning av lokalerna för arrangörer med mera.

På grund av att Garagets verksamhet hela tiden förändras utifrån besökarnas behov så kan arbetsuppgifterna i tjänsten komma att ändras över tid. Tjänsten är tidsbegränsad och tillträde sker 2020-07-01 och pågår till 2021-04-30. I och med att arbetet kommer att innebära kontakt med barn och unga kommer arbetsgivaren att begära utdrag ur belastningsregistret.

Kvalifikationer

Du ska ha:
 • Examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
 • Erfarenhet av att arbeta med barn och unga på bibliotek.
 • Erfarenhet av att arbeta med kreativt skapande med barn.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i skrift och tal.
Du behöver vara intresserad av brukardelaktighet och mänskliga relationer, vara bra på att kommunicera, självgående, kunna prata inför grupper, kunna prioritera och lösa problem, vara lugn även i pressade situationer och vara strukturerad.

Det är meriterande om du:
 • Har ytterligare språkkunskaper.
 • Utbildning kring brukardelaktighet.
 • Pedagogisk utbildning eller annan utbildning inom kultur- eller biblioteksverksamhet för barn och unga.
 • Erfarenhet av arbete med kultursektorn, med brukardelaktighet i en processledande eller motsvarande roll.
 • Har en förankring eller kontaktnät i Garagets närområde.
Om arbetsplatsen

Garaget tillhör kulturförvaltningen och avdelningen biblioteken i Malmö. Garaget är Malmöbornas vardagsrum mitt på Sofielund med bibliotek, café, kreativ verkstad och en lokal med scen för arrangemang som alla kan låna. Med brukardelaktighet som grund för hela verksamheten utvecklas vi hela tiden efter användarnas önskemål och behov.

Vår barnbibliotekarie ska vara föräldraledig och vi behöver en vikarie som kan arbeta med barn i alla åldrar och som har erfarenhet av och intresse för brukarinvolvering

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Vikariat
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-07-01 (tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-04-30)

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
8 juni 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Arkiv & Bibliotek
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga