Nigel Wright · Publicerad 12 juni

Coop, Distriktschef

Coop är en av Sveriges största arbetsgivare med många utmanande jobb. Vi är inne i en spännande förändringsresa för att kunna möta framtidens matkunder lika bra och lika naturligt i våra fysiska butiker som på Coop.se. Förändringen som pågår innebär extra många utmaningar, men även möjligheter. Och du är aldrig ensam. Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden. Det nya Coop ska stå för attraktiva butiksupplevelser med prisvärd mat, starka egna varumärken, ett unikt medlemsprogram och ett tydligt ledarskap inom ekologi, hälsa och hållbarhet. Kort sagt: Vi vill vara den goda kraften i svensk dagligvaruhandel. Med cirka 650 butiker i Sverige och 3,4 miljoner medlemmar är Coop, Sveriges enda medlemsägda matkedjan.

Rollen
Vi söker nu en driven Distriktschef som kommer att ansvara för Coops stora butiker i syd. Du har ett helhetsansvar för ditt distrikt vilket innefattar både strategiska och operativa utmaningar samt ett övergripande personal-, verksamhets- och resultatansvaret. Du kommer att ha 10-15 butikschefer som rapporterar till dig och du själv rapporterar till Försäljning och Driftchef Marknadsområde Syd.
Ditt huvudsakliga uppdrag blir att bygga förutsättningarna för butikschefterna att uppfylla fastställda mål och hitta vägar för att skapa så bra samverkan som möjligt inom distriktet. Du är nära verksamheten och växlar mellan att vara hands-on i butikernas dagliga utmaningar men hanterar även tyngre strategiska frågor samt har god förståelse för framgångsfaktorerna för att lyckas skapa försäljning, service och resultat.

Du ansvarar för att:
  • Skapa förutsättningar för en säljande och inspirerande miljö i butiken
  • Följa upp den dagliga driften
  • Följa upp utvecklingen av försäljning, budget och lönsamhet i ditt distrikt
  • Initiera, leda, och driva olika initiativ för att förbättra lönsamhet och resultat
  • Leda och utveckla din personal
Din profil
För att vara framgångsrik i rollen arbetar du självständigt men säkrar också att Coops riktlinjer och koncept efterlevs i butikerna. Du har gedigen erfarenhet som ledare och har lett andra chefer med goda verksamhetsresultat. Som ledare är du motiverande och utvecklande, noggrann och strukturerad, tydlig med förväntningar men ger också stort utrymme för eget ansvar med målsättningen att ditt ledarskap inspirerar och skapar arbetsglädje. Du är säljdriven, resultatfokuserad och affärsmässig samt brinner för att bygga goda förutsättningar långsiktigt. Genom att uppmuntra till eget agerande inom den ram och den riktning du anger med tydlig målkommunikation så växer dina medarbetare. Ditt genuina sätt och din förmåga att skapa en gynnsam och öppen miljö vinner människors förtroende. Du har med fördel erfarenhet från butik och därmed förståelsen för helheten.

Du har erfarenhet ifrån och tar med dig in i rollen:
  • Goda kunskaper inom dagligvaruhandeln
  • Gedigen ledarskapserfarenhet
  • Goda kunskaper inom ekonomi
  • Erfarenhet från butik är meriterande
  • Flytande tal och skrift i svenska och goda kunskaper i engelska
I den här rekryteringen samarbetar Coop med Nigel Wright. Vid frågor, vänligen kontakta Emma Gustavsson på emma.gustavsson@nigelwright.com
Vill du vara med på en spännande resa och ansvara för att fortsatt utveckla Copps stora butiker i Syd? Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga