SJR · Publicerad 15 maj 2020

Caldic erbjuder nu en riktigt intressant tjänst för dig som drivs av affärsutveckling, analys och att driva effektivisering. Caldic är ett innovativt och framgångsrikt företag inom livsmedels- och kemiindustrin och de söker nu en Business Controller till sitt nordiska kontor i Malmö. Business Controller rapporterar till Finance Director.

Arbetsbeskrivning
Som Business Controller på Caldic är din primära arbetsuppgift att proaktivt arbeta med att förbättra företagets lönsamhet genom att analysera och implementera åtgärder för att öka omsättning, sänka kostnader, förbättra marginaler och effektivisera working capital.

Det kommer att vara en bred och varierande roll med mycket interna kontakter där du aktivt kommer att driva förändring och bidra till utveckling av affären och verksamheten. Du kommer att arbeta med att sammanställa, rapportera och analysera operationell och finansiell information och omsätta den i värdeskapande underlag och slutsatser för beslutsfattande.

I din roll som Business Controller kommer du att vara en viktig diskussionspartner till Finance Director och till övriga kollegor på ekonomifunktionen och i den nordiska organisationen.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Kostnadsuppföljning och lönsamhetsanalyser
  • Analys av working capital
  • Rapportering
  • Driva projekt för att förbättra lönsamheten
  • Arbete med budget och prognos
  • Ansvarig för ramverk inom intern kontroll
  • Förbättra och effektivisera processer
  • Uppdatera data och säkerställa kvalitet i Dynamics AX och Caldic Connect
  • Ad hoc analyser och presentationer
Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har ca 5 års relevant erfarenhet av business controlling. Du har god vana av rapportering och proaktivt analysarbete av intäkter och kostnader samt är van att navigera och interagera med flera olika interna funktioner på olika nivåer. Det är en fördel om du har arbetat i handelsbolag tidigare och har vana av analyser och effektivisering av working capial. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel och är van att bygga rapportmodeller och analyser.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är självgående och trivs med frihet under ansvar. Vidare är du strukturerad men samtidigt flexibel och har en hög analytisk förmåga samt drivkraft att ta fram och implementera egna förslag. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med andra är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt kan driva projekt och frågor i organisationen. Som person är du nyfiken och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling.

Ansökan
I denna rekrytering har Caldic valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Business Controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
14 juni 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga