SJR · Publicerad 20 sept 2019

BE Group är ett handels- och servicebolag inom stål, rostfritt stål och aluminium. Kunderna finns framförallt inom tillverknings- och byggindustrin i Sverige, Finland och Baltikum, där BE Group är en av marknadens ledande aktörer. År 2018 omsatte koncernen 4,8 miljarder kr. BE Group har cirka 670 anställda med Sverige och Finland som största marknader. Huvudkontoret ligger i Malmö. Mer information finns på www.begroup.com

Redovisningsansvarig till BE Group Sverige
Nu söker vi en redovisningsansvarig till BE Group Sverige. Som redovisningsansvarig ansvarar du för redovisningen samt intern och extern rapportering. Du arbetar med kvalificerad redovisning samt har ansvar för att säkra processer inom redovisningsfunktionen.

Du kommer att tillhöra ekonomiavdelningen som idag består av 9 personer. Du kommer att ha ett nära samarbete med koncernredovisningschefen i samband med rapportering och andra redovisningsfrågor. Du rapporterar till ekonomichefen, tjänsten är på heltid med placering i Malmö.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Månads-, kvartals-, och årsbokslut
  • Intern och extern rapportering
  • Granska kontoavstämningar för att säkerställa korrekt redovisning av tillgångar och skulder i bolagets finansiella rapporter
  • Årsredovisning
  • Organisera, planera och leda utvecklingsprocesser inom redovisning K3
  • Kontakt med revisorer, Skatteverket, Bolagsverket och andra myndigheter
  • Säkerställa korrekt rapportering av moms och skatter
  • Nyckelanvändare för redovisningsmodulen i affärssystemet AX Dynamics
Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har en gedigen erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har erfarenhet av att arbeta med rapportering, bokslut och revision. Du är van att arbeta självständigt med att tolka och implementera nya redovisningsstandarder K3 och att driva andra redovisnings- och skatterelaterade projekt. Ditt intresse för systemstöd gör dig till nyckelanvändare av redovisningsmodulen i affärssystemet AX Dynamics. Dina kunskaper i Excel är mycket goda och du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt för tjänsten. Som person är du noggrann, ansvarstagande och du är van att fatta beslut. Du vet att detaljer är viktiga men har också fokus på att prioritera och hålla deadlines. Vidare eftersträvar du hög standard på ditt arbete där du kontinuerligt arbetar för att säkerställa kvalité och att utveckla processer inom ditt ansvarsområde. Du är en flexibel lagspelare som är bra på att stötta och coacha dina kollegor.

Ansökan
I denna rekrytering har BE Group Sverige valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Redovisningsansvarig
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 nov 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga