Serviceförvaltningen · Publicerad 15 jan 2020

Malmö stads fokus är att bidra till att skapa ett socialt hållbart samhälle. Ett sätt att arbeta med detta är att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv, något vi bland annat gör genom att arbeta med det systematiska arbetsmiljöarbetet. Serviceförvaltningens HR-avdelning stödjer förvaltningens chefer i samtliga HR-processer och utgör chefernas bollplank i alla frågor som rör medarbetarna. Vid avdelningen arbetar tre HR-administratörer och elva HR-konsulter med såväl generalist- som specialistinriktningar. Vi söker nu en ny kollega som kan vara vår specialist i arbetsmiljöfrågor. Tilltalas du av en tjänst där du arbetar både övergripande och operativt ska du läsa vidare. Som arbetsmiljöspecialist hos oss arbetar du dels övergripande med arbetsmiljöfrågor och är ett bollplank till våra verksamheter. En annan del av tjänsten innebär att du arbetar mer operativt i de delar som verksamheterna behöver stöd i. I rollen ingår bland annat att: * Bevaka lagkrav * Vara rådgivare och expert inom arbetsmiljöområdet * Ta fram styrande dokument och processer på förvaltningsnivå samt leda implementeringen av dessa * Planera och leda förvaltningens arbetsmiljöarbete * Coacha i förbättrings- och förändringsarbete inom arbetsmiljöområdet * Utbilda inom arbetsmiljö * Vara samordnare för samt stödja verksamheternas arbetsmiljöarbete * Bistå vid undersökningar och mätningar * Samordna- och följa upp målarbete inom arbetsmiljöområdet * Bereda och ta fram statistik och rapporter till verksamheten och nämnden * Samordna arbetet med kemikalier * Arbeta för systematik inom hela arbetsmiljöområdet (SAM) * Allmänt förekommande arbetsuppgifter inom avdelningen En stor del av rollen handlar om samarbete dels med kollegor inom avdelningen, förvaltningen och Malmö stad i stort men också med externa parter. Du kommer att vara förvaltningens representant och kontaktperson i Malmö stads arbetsmiljörelaterade nätverk samt kontaktperson gentemot arbetsmiljöverket. Tanken är att du och de samordnare för arbetsmiljöfrågor som finns ute i verksamheterna, ska arbeta i ett team där ni, självklart tillsammans med chefer och medarbetare, hjälps åt för att driva arbetet framåt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som under minst två år har arbetat med liknande arbetsuppgifter som ovan. Du ska ha högskoleutbildning som arbetsmiljöingenjör eller annan motsvarande utbildning/erfarenhet exempelvis bakgrund som huvudskyddsombud, fackliga kurser eller andra kurser inom arbetsmiljöområdet. Vidare måste du även ha goda kunskaper om aktuella lagar och förordningar samt vara van vid att hantera arbetsmiljöverkets föreskrifter. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning. För att lyckas i din roll behöver du ha en stor portion ödmjukhet inför de utmaningar som våra verksamheter har i sin vardag. Du måste vara duktig på att skapa och behålla goda relationer. Du är strukturerad och står för ordning och reda samtidigt som du, för att nå ut med din kunskap och ditt budskap, behöver vara entusiasmerande, lösningsfokuserad, pragmatisk och pedagogisk i ditt sätt. Självklart har du ett stort intresse för arbetsmiljöfrågor och tycker om att arbeta både strategiskt och operativt. Vidare har du förmågan att kunna växla mellan helhet och detaljer då det finns ett stort behov av att stötta våra verksamheter i stort och smått. Vi önskar också att du är nyfiken och har ett intresse av att omvärldsbevaka.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar Serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 jan 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Ingenjör
Kontakt
Mejla Olof Malmström

Inga fler liknande jobb tillgängliga