Stadskontoret · Publicerad 9 okt 2019

I tjänsten som enhetschef har du ansvar för medarbetare och ekonomi på din enhet och med verksamhetsutveckling i fokus leder du arbetet mot fastställda mål för att säkerställa kvalitet och resultat. Som enhetschef för Statistik och data företräder du staden utåt när det gäller strategiskt utvecklingsarbete inom statistik, analys och prognos. Våra uppdragsgivare är förvaltningarna och kommunstyrelsen men övergripande är det Malmö och dess medborgare. Idag består enheten av fyra personer. På sikt ska enheten utökas med fler medarbetare för att täcka in ytterligare kompetenser och ansvarsområden. Du kommer att bli en nyckelperson i arbetet med utvecklingen av vår enhet. Vi vill fortsätta utveckla vårt proaktiva arbete med den omfattande datamängd vi har tillgång till och det finns ökade krav på uppföljning och fördjupade analyser. Vårt mål är att ligga i framkant inom dessa områden. I rollen ingår att bygga och leda nätverk stadsövergripande. Även omvärldsbevakning och externa kontakter blir en viktig del av ditt arbete. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har förmåga att arbeta strategiskt för att leda enhetens arbete mot gemensamt uppsatta mål. Ditt ledarskap innebär att du stöttar dina medarbetare samt skapar engagemang, samarbete och struktur. Genom god kommunikation ger du dina medarbetare möjlighet att arbeta proaktivt och förmedlar en känsla av tillit. Du deltar i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med ytterligare tre enhetschefer samt avdelningschefen. Stadskontoret befinner sig en i spännande tid av förändring, där mod och förmåga att tänka nytt blir en nyckel till framgång.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant akademisk examen. Du har erfarenhet av arbete med statistik och breda samhällsfrågor samt chefs- och ledarerfarenhet. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande. Som person är du en lyhörd och förtroendeingivande ledare som har lätt för att skapa relationer. Din förmåga att uppnå resultat är god, du är utvecklingsinriktad och fattar beslut utifrån en helhetssyn. Du är analytisk och nyfiken samt bra på att sälja in nya idéer och tankar på ett pedagogiskt sätt. En god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift är ett krav. Malmö stad erbjuder ett spännande chefsuppdrag där du genom din yrkeskunskap och din förmåga att leda människor har möjlighet att göra avtryck. Hos oss får du vara med och forma Malmös utveckling! Välkommen med din ansökan till Stadskontoret och Analys och hållbarhet! Tillträde enligt överenskommelse.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering. Avdelningen Analys och hållbarhet leder uppföljning och analys av stadens verksamheter. Avdelningen leder och samordnar även stadens arbete med bland annat Agenda 2030, jämställdhet och trygghet. Här finns också beredning av remisser och motioner. Avdelningen är under utveckling och har fått nya och utökade uppgifter som kan bidra till stadens ambitioner för ett hållbart Malmö.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga