Sydvatten AB · Publicerad 24 jan 2020

Till vår avdelning säkerhet och kvalitet söker vi nu en säkerhetsingenjör, en nyinrättad roll, där du får möjlighet att forma rollen från början!

Vi söker dig som motiveras av att ingå i ett samhällsbyggnadsföretag som arbetar med något av det viktigaste vi har - dricksvatten!

Tilltalas du av tanken att arbeta företagsövergripande med fysiska säkerhetsfrågor utifrån olika perspektiv? Är du pedagogisk, har ett starkt driv och engagemang och förmåga att skapa förståelse för säkerhetsfrågorna?

Känner du igen dig i beskrivningen så är du varmt välkommen att söka tjänsten hos oss på Sydvatten!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, medborgarfokus, produkt- och verksamhetsutveckling samt vara en attraktiv arbetsgivare. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Säkerhet är hos oss en prioriterad fråga, där dricksvatten är i fokus som en del av totalförsvaret p g a en förändrad omvärld. Avdelningen säkerhet och kvalitet har som uppdrag att driva frågor om bland annat informationssäkerhet, fysisk säkerhet och personalsäkerhet inom Sydvatten.

Som säkerhetsingenjör arbetar du företagsövergripande med det fysiska skyddet för hela Sydvatten.

Du kommer att ha en roll i att medverka och driva upphandlingar av olika system och ramavtal med säkerhetskonsulter och entreprenörer. Du kommer att fungera som säkerhetsexpert inom de större investeringsprojekten som drivs av projektavdelningen inom Sydvatten. För vissa säkerhetsprojekt kommer du även bli projektledare.

Du kommer att utveckla och förvalta tekniska standarder för det fysiska skyddet inom inbrottslarm, kameraövervakning, och passersystem. Du kommer att driva fysiska säkerhetsfrågor i samarbete med övriga delar av verksamheten såsom projektavdelningen och produktionsanläggningarna.

I din roll ligger att säkerställa den operativa funktionen kring behörighetshantering (passerkort och nyckelsystem). En viktig del är också att implementera, informera, presentera, utbilda och skapa förståelse för fysiska säkerhetsfrågor i verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot fysisk säkerhet eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Meriterande är om du har flerårig arbetslivserfarenhet inom säkerhetsområdet.

Arbetet kräver goda generella kunskaper inom mekaniskt skydd, tekniska säkerhets- och övervakningssystem som inbrotts-/driftlarm, kameraövervakning, passersystem, överordnade system och besökssystem. B-körkort är ett krav.

Sydvatten bedriver verksamhet som omfattas av säkerhetsskyddslagen. Vi ser gärna att du har vana vid arbete inom skyddsobjekt samt hantering av säkerhetsskyddade upphandlingar (SUA).

Du har mycket god samarbetsförmåga och är lyhörd för andras synpunkter och perspektiv. På ett naturligt sätt skapar du goda relationer med interna och externa samarbetspartners. Du är van att planera och organisera ditt arbete på ett metodiskt och strukturerat sätt, både självständigt och i team.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställning vid Sydvatten AB är säkerhetsklassad varvid en registerkontroll kommer att utföras innan anställning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta säkerhets- och kvalitetschef Stefan Johnsson, tfn: 010-515 10 85.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Sydvatten AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2020-02-21. Löpande urval kan komma att ske.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till 900 000 invånare i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten. Genom samarbetet i Sydvatten kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga