Trafikverket · Publicerad 28 juli 2020

Arbetsuppgifter
Som controller inom verksamhetsstyrning stödjer du projektenhetschefer ute i verksamheten i ekonomisk uppföljning och styrning genom analys av projektportföljen. Inom ditt ansvarsområde ingår det löpande arbetet med avvikelsehantering, månads - och tertialrapportering, samt uppföljning och analys av ekonomiskt utfall och verksamhetens mål för en eller flera projektenheter. Rollen innefattar även övergripande stöd till projektledare och projektingenjörer i ekonomiska frågor. Du bidrar till att säkerställa att projekten följer beslutade rutiner och arbetssätt inom området samt medverkar vid utbildningar och implementering av nya arbetssätt.

Du ingår i ett team tillsammans med övriga controllers på enheten och arbetar i nära samarbete med andra inom verksamhetsstyrning, projektverksamheten och specialiststödet. På så sätt tillhandahåller vi rätt stöd och tillsammans bidrar vi till att verksamhetsområdets mål nås på kort och lång sikt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen om minst 180 hp (120p) inom ekonomi, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedömer likvärdig
  • har aktuell och relevant erfarenhet av arbete som controller eller likställda arbetsuppgifter inom ekonomiområdet från en större organisation
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har arbetslivserfarenhet som controller eller annan erfarenhet av ekonomiarbetet (som vi bedömer likvärdig) inom anläggningsbranschen
Som person har du god förmåga att planera och strukturera ditt arbete självständigt. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån det genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är en analytisk problemlösare som drivs av att hitta de bästa lösningarna. Du är initiativtagande och ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du är en god kommunikatör och har en god samarbetsförmåga där du är van att skapa goda relationer.

I denna rekrytering kan komma att andvändas webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-17

Upplysningar

Rekryterande chef Peter Gerdne
0101231540

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 aug 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga