Trafikverket · Publicerad 3 maj 2021

Som Junior projektingenjör väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Är du i början av din karriär och vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor? Just nu har vi en spännande tjänst som projektingenjör till Investering Syd med placering i Malmö.

Hos oss får du en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med miljardbyggen. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen. Det gör vi genom att beställa hållbara, innovativa lösningar och smart infrastruktur.

Vi har flera olika infrastrukturprojekt med varierande komplexitet. I den här rollen kommer du främst att arbeta med vägprojekt.

Låter det här intressant kan vi utmana dig att delta i arbetet inom något eller några av följande spännande områden:
 • planera och bygga gång- och cykelvägar
 • planera och bygga vägar
 • planera och bygga faunaåtgärder och djurpassager
 • byggnation och upprustning av hållplatser
 • planera och bygga vattenskyddsåtgärder
 • ta fram vägplaner
Som projektingenjör är du tillsammans med projektledaren en del av projektledningsteamet. Du deltar i olika investeringsprojekt och hanterar bland annat administration samt handlägger och följer upp projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad. I rollen ingår också att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Beroende på din kompetens och erfarenhet tar du olika mycket ansvar i projekten.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas genom ökat ansvar i form av projekt med olika komplexitet. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du ett sinne för struktur och planering samt ett helhetstänk som gör att du skapar genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är också lösningsorienterad med god analytisk problemlösningsförmåga. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga som syftar till att bygga goda relationer. Därutöver är du van vid att ta egna initiativ vilket innebär att du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker sig som har
 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom bygg och anläggning, samhällsplanering eller projektledning, alternativt annan relevant utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
 • B-körkort
Det är meriterande om du har
 • har arbetat med infrastrukturprojekt i projektering eller byggskede
 • relevant erfarenhet av riskhantering där du arbetat med handlingsplaner och riskanalyser
 • relevant erfarenhet av arbete med prognos- och ekonomihantering samt tidsplanering
Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla intervjuer den 14/6 och 17/6 på eftermiddagen.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-24

Upplysningar

Rekryterande chef Petra Offrell
0101235616

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Dennis Ryd
0101238466

SACO Rafael Moreno Hernandez
0101241847
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga