Trafikverket · Publicerad 3 maj 2021

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Söker du nya utmaningar? Vi söker just nu en projektingenjör som vill bidra till samhällsutvecklingen och utvecklingen av Sveriges järnväg! För dig som vill bidra till utvecklingen i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i järnvägsprogrammet European Rail Traffic Management System, ERTMS.

Arbetsuppgifter
För dig som vill bidra till utvecklingen i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i järnvägsprogrammet European Rail Traffic Management System, ERTMS. Som projektingenjör inom funktion Ibruktagande och Säkerhetsstyrning inom Utrullning av ERMTS kommer du att stötta projektet inom CSM-RA (en metod för riskvärdering och riskbedömning av trafiksäkerhetsrisker inom järnvägssystemet), genom att bland annat leda workshops och göra riskanalyser. Du kommer att vara stöd till vår risk och säkerhetsspecialist där arbetsuppgifter som handläggning av ärenden inom området kommer att ingå. Även likaså att delta i granskningar, att ta fram nya mallar och utbildningsmaterial. Du kommer att ha kollegor över hela landet men de flesta i gruppen är placerade i Malmö och Luleå. Du kommer att ett stort kontaktnät inom ERTMS projektet på Trafikverket men även inom andra verksamhetsområden inom organisationen. Du kommer att utvecklas i rollen och få stöd av riskspecialisten och även av övriga kollegor inom funktionen.

Placeringsort är Malmö

Kvalifikationer
Vem är du?

För att du ska trivas och lyckas bra i rollen ser vi att du har du ett driv, är resultatorienterad och ser till så att projektet har framdrift enligt uppsatta mål. Du är självgående i ditt dagliga arbete och är påläst och tar initiativ för att hålla dig uppdaterad på rutiner, föreskrifter och checklistor. Du anpassar dig lätt till nya förutsättningar som sker inom verksamheten samtidigt som du ser vikten av att förhålla dig till de styrdokument som finns. Du tycker om att kommunicera med många olika parter både internt och externt och ser till så att samarbetet fungerar på ett mycket bra sätt för organisationens bästa.

Vi söker dig som har;
  • relevant och aktuell teknisk högskoleingenjörsutbildning 120 p (180 hp) med inriktning mot Väg och Trafikteknik alternativt Järnvägsteknik
  • viss arbetslivserfarenhet av riskhantering i förhållande till trafiksäkerhet
  • viss arbetslivserfarenhet från arbete inom järnvägsbranschen
  • viss arbetslivserfarenhet av trafiksäkerhet och arbetssätt inom CSM-RA
  • har körkort för personbil
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras under vecka 23.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-21

Upplysningar

Rekryterande chef Ferid Vänerklint
0101233182

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga