Trafikverket · Publicerad 16 apr 2019

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och påverka vår tågtrafik?

Som trafikplanerare arbetar du, tillsammans med järnvägsföretag och entreprenörer, för att hitta de bästa lösningarna för att klara efterfrågad kapacitet och minimera störningar i järnvägsnätet samt säkerställa att järnvägen klarar planerad trafik. Du för en kontinuerlig dialog, såväl internt som med järnvägsföretag och entreprenörer, kring frågor som rör planering och kapacitet.

Vidare tar du fram underlag till tågplan och uppdaterar innevarande tågplan. Du svarar också för kapacitetstilldelning i form av banarbetsobjekt, körplaner, spåranvändningsplaner med mera. Dessutom beslutar du om villkor för olika specialtransporter samt ger tillstånd för att utföra banarbete och specialtransporter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning med inriktning logistik, ekonomi eller järnväg eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har något års erfarenhet av arbete med liknande frågor, t ex planering, logistik eller försäljning, gärna ifrån transportsektorn eller annan liknande verksamhet
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har god system- och datorvana och som har tidigare erfarenhet av att arbeta i olika ärendehanteringssystem
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av förhandling
Som person är du kreativ, har god analytisk förmåga och erfarenhet av att arbeta med komplexa frågeställningar. Då arbetet innebär mycket kontakter med framför allt kunder, är det också viktigt att du är en god kommunikatör och är van att arbeta kundorienterad och har en förståelse för kundens behov och försöker ta fram lösningar utifrån arbetets ramar. Du måste känna dig trygg med att fatta självständiga beslut inom regelverket.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-26

Upplysningar

Rekryterande chef Lennart Persson
0101232285

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Kjell Bergström
0101242670

ST Airi Larsson
0101236243
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga