Konecranes Lifttrucks AB · Publicerad 2 okt

Vi hoppas att just du vill vara med på vår utvecklingsresa! Just nu söker vi en senior accountant som tar ansvar för redovisningen i Konecranes Lifttrucks AB.

Som senior accountant kommer du att säkerställa bokföringen och upprätthålla kontakten med såväl interna som externa kontaktpersoner. Du kommer att supporta vid månad-, kvartal- och årsbokslut och hantera interna kassaflöden. Du kommer att rapportera till Financial Controller i Sverige.

Arbetsuppgifter:

- Underhålla den löpande bokföringen och supporta månadsbokslut för att säkerställa att balans och resultaträkning är enligt IFRS och lokal bokföring.

- Hantera bokföring av löner och ha kontakt med löneavdelningen vid behov.

- Se till så att konton är avstämda i tid och att bokningen är korrekt

- Beräkning av löneskatt

- Stöd för skatteberäkningar

Din profil:

- Utbildning i redovisning på högskolenivå med 2 - 3 års erfarenhet av ovan uppgifter

- Utbildning eller erfarenhet av skattefrågor inom tillverkande företag

- Kunskaper i Office

- Kunskaper i SAP är meriterande

- Goda kunskaper i svenska och engelska (både tal och skrift)

Tjänsten kräver att du har ett öppet förhållningsätt och att du är framåt och villig att ta för dig av olika arbetsuppgifter. Du har en stark vilja att hjälpa till, ett prestigelöst sätt samt en stor ansvarskänsla för att arbetet blir gjort rätt och i tid.

Kontaktperson:

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med rekryteringskonsult Jenny Kullberg på Kullberg Headhunting AB. Har du frågor om tjänsten ringer du 0734-15 98 60. Är du intresserad av tjänsten skickar du din ansökan till jenny@kullbergheadhunting.se senast den 13 november 2018 - vi arbetar dock alltid med löpande urval. Är det inte dig vi söker men du vet vem vi söker? Tipsa då om din kandidat med namn, telefonnummer och motivering på ovan mailadress. Rätt tips som leder till anställning belönas med en hittelön på 6000 kr.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Om Konecranes:

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner. År 2016 omsatte koncernen 3 400 miljoner euro. Koncernen har cirka 16600 anställda på 600 orter i omkring 50 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ Helsinki.

Om Konecranes Lift Trucks:

Konecranes Lift Trucks är branschledande inom tunga truckar. Vi levererade vår första truck 1959. Vi har fortsatt att arbeta med samma målsättning, att överträffa våra kunders höga förväntningar. Eftersom vi hela tiden driver utvecklingen framåt växer vi och expanderar snabbt. Vi arbetar globalt med våra rötter i hjärtat av Småland. Vår verksamhet innebär inte bara att tillverka maskiner. Varje maskin som lämnar någon av våra fabriker måste säljas, underhållas och servas. Detta skapar en spännande arbetsmiljö med ständigt nya upplevelser och möjligheter.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
13 nov
Ort
Markaryd
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom