Toyota Material Handling Europe · Publicerad 12 feb 2021

Meritmind rekryterar nu för Toyotas räkning en senior finansiell controller.

Är du trygg i dina redovisningskunskaper, drivs av att få arbeta med förbättringar och vill arbeta inom en internationell spännande miljö med många kontaktytor? Då kan detta vara den perfekta rollen för dig!

Du kommer vara verksam inom koncernens moderbolag TMHE AB och bistå med relevanta finansiella analyser, beslutsunderlag och budget-/ prognosarbete. Du har ett nära samarbete med Chef för Shared service Center som du även rapporterar till.

Är du rätt person så finns alla möjligheter att utvecklas då Toyotas företagskultur är baserad på en värdegrund som gör det möjligt för deras medarbetare att växa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du kommer tillhöra ett härligt och kompetent team på 15 personer. Rollens främsta fokus är att bearbeta, analysera och kvalitetssäkra den finansiella informationen från moderbolaget.
 • Upprätta månads-/ kvartals- och årsbokslut
 • Upprätta årsredovisning
 • Utveckling av boksluts- och rapporteringsprocessen
 • Löpande kostnads-, intäkts- och lönsamhetsanalys
 • Hantering av inkomstdeklarationer
 • Rapportering av budget, utfall samt prognoser
 • Delaktig i projekt inom BI och/eller rapporteringssystem
 • Analys och stöttning till operativ verksamhet och ledning
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi ser gärna att du som söker denna tjänst är civilekonom eller har motsvarande eftergymnasial utbildning. Du har flerårig av liknade arbetsuppgifter då arbetsuppgifterna kräver god redovisningsförståelse. Du får även gärna ha erfarenhet från att ha arbetet inom en större internationell koncern, och det är meriterande om du har erfarenhet från IFRS.

Utöver mycket goda färdigheter i Excel och PowerPoint så är färdigheter inom rapporteringssystemet M3/SAP och COGNOS en fördel. Din systemförståelse är hög och din har erfarenhet av att arbeta med olika systemlösningar och strukturer värderas högt.

Vidare skriver och talar du engelska på avancerad nivå.

Personliga egenskaper

För att trivas och bli framgångsrik i rollen söker vi dig som är en lösningsorienterad person, som med hjälp av en god planerings- och prioriteringsförmåga och strukturerat arbetssätt alltid levererar med hög kvalité. Du kan också hantera ad-hoc-uppgifter på ett lättsamt sätt och som person är du stabil, kommunikativ och duktig på att samarbeta.

Placeringsort: Mjölby

Om Toyota Material Handling Europe AB

Toyota´s mål är att bli nummer ett inom materialhantering i Europa och består av fabriker, säljbolag, interna finansbolag, centralt bolag för automatiserade lösningar samt centrala staber. Verksamheten spänner över nytrucksförsäljning, service & reservdelar, korta och långa finansieringslösningar, begagnat försäljning samt automatiseringsprojekt innehållandes både truckar och mjukvara. TMHE omsätter 2,5 EURO och har 12 000 anställda

I denna rekryteringsprocess samarbetar Toyota med Meritmind. För mer information är du att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 0702-010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Intervjuer sker initialt digitalt

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Mjölby
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga