Universal Power Nordic AB · Publicerad 24 mars 2021

Vill du vara verksam i en nyckelposition som ekonomichef i en internationell börsnoterad koncern? Har du en strategisk höjd och lätt för att se till helheten, men är samtidigt noggrann med detaljer? Då kan du vara den vi söker!

Meritmind har fått i uppdrag att rekrytera en affärsnära ekonomichef till Universal Power Nordic i Skänninge som med sin erfarenhet och entusiasm vill vara en del av bolagets fortsatt spännande resa framöver.

Rollen är bred och du kommer få möjlighet att utveckla såväl ekonomiavdelningen som bolaget i stort. Du motiveras av att få vara bollplank i olika frågeställningar till bolagets VD, och vara verksam i en miljö med korta beslutsvägar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta med både operativa och strategiska frågeställningar samt ha helhetsansvar för bolagets ekonomifunktion. Som ekonomichef för Universal Power Nordic och det norska dotterbolaget erbjuds du en variation av arbetsuppgifter som växlar mellan detalj- och helhetsnivå. Du strävar efter att leverera ekonomiska rapporter internt och externt enligt upprättade tidsplaner och såklart enligt god redovisningssed.
 • Leda, fördela och utveckla bolagets ekonomifunktion
 • Budget och prognos
 • Ansvar för den löpande redovisningen och dess kvalité
 • Månads-, kvartals- samt årsbokslut, inkl inkomstdeklaration
 • Framtagande av rapporter, inkl konsolidering
 • Rapportering i koncernrapporteringssystem
 • Likviditetsplanering, uppföljning samt rapportering
 • Utvecklings- och förbättringsarbete
 • Ledningsgrupp
 • Föredragande i styrelserna
I rollen ingår personalansvar för två personer och du rapporterar till VD. Du följer moderbolaget Durocs årsplan över händelser under året som innefattar leveranser såsom månadsbokslut, budgetarbete och forecast. Genom att ha kontakt med alla delar av de båda bolagen (inklusive servicebyråer för lönehantering) samt inom Duroc, får du ett stort nätverk av personer att samverka med. Du blir direkt en viktig person i bolagets ledning och samverkar med bolagens styrelser.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk utbildning eller motsvarande inom ekonomiområdet. Du har tidigare arbetat i en ledande ekonombefattning med personalansvar och känner dig trygg inom redovisning. Vidare ser vi även gärna att du har arbetat i en utländsk koncernstruktur med rapportering till moderbolag alternativt producerande verksamhet.

Du är van att förse ledning med analytiska och genomtänkta ekonomiska bedömningar där din goda kommunikativa förmåga har fått komma till användning. För rollen krävs att du hanterar både svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som ekonomichef på Universal Power är du en driven och kreativ problemlösare med ett genuint intresse för förbättringsarbete. Du tar ägarskap över ekonomin och du trivs i en miljö där dina analytiska och genomtänkta ekonomiska bedömningar uppskattas, och din kommunikativa förmåga får komma till användning.

Ditt arbetssätt är strukturerat och du är mån om att alltid leverera med kvalité. Du är trygg i en roll som ledare och intresserad av att utveckla både människor, bolag och processer.

Om Universal Power Nordic AB

Universal Power Nordic är generalagent för världsledande motormärken inom industriellt och marint bruk, samtidigt som de ger en service i världsklass. De har verksamhet i Skänninge (huvudkontor) och Oslo, i ryggen finns en långsiktig ägare i form av den börsnoterade svenska industrikoncernen Duroc. Universal Power Nordic AB har ca 30 medarbetare och omsätter ca 100 miljoner. Läs mer här: https://www.universalpower.se/om-oss

Placeringsort: Skänninge

I denna rekryteringsprocess samarbetar Universal Power med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-201 03 55. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Mjölby
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga