GPBM Nordic · Publicerad Igår 11:03

Är du en proaktiv produktchef inom konsumentprodukter som vill utvecklas på ett innovativt företag med välkända varumärken i en spännande bransch? Är du duktig på att balansera och optimera de 4p:na i befintliga kanaler och utöka ”hit raten” för företagets säljkår hos nya kunder och i nya kanaler? Vill du arbeta i ett resursstarkt företag där du har frihet att agera och får möjlighet till egen utveckling? Då ska du söka någon av nedan spännande tjänster!

GPBM Nordic AB är ett framgångsrikt företag som på över 30 år blivit en av Nordens största leverantör av portabel energi, belysning, brandsäkerhet samt välfärdsteknologi till både industri- och konsumentmarknaden. GPBM Nordic är en del av GP Batteries Hongkong Ltd och har genom åren byggt upp en stark distributionsplattform på de nordiska, franska och italienska marknaderna och man ser stor potential i att fördubbla försäljningen de kommande åren och du kommer vara en nyckelspelare för att nå denna högt ställda målsättning.

Nu söker vi två produktchefer - en till vår core business Energy och en till vårt nya produktområde Lighting.

Lighting
Belysningsbranschen befinner sig mitt i en spännande utveckling med många positiva utmaningar. GPBM har en stark tillväxt på området och kommer att lägga ett stort fokus på att utveckla vårt kunderbjudande gällande både produkter och tjänster inom området Lighting. Nu söker vi en affärsmässig produktchef som tycker om att arbeta i gränslandet mellan produktutveckling och försäljning.

Energy
De flesta människor har någon gång hållit i ett GP-batteri. GPBM Nordic har marknadsfört, sålt och levererat batterier för konsumentmarknaden i över 30 år och ser en fortsatt stark efterfrågan och stora utvecklingsmöjligheter för detta produktområde. Som Produktchef kommer du ansvara för att utveckla marknaderna, erbjudanden och affärerna i nära samarbete med Hong Kong och våra säljkårer i flera länder.

Ditt uppdrag
Du kommer som produktchef för ett av ovanstående affärsområden att vara den drivande kraften. Oavsett affärsområde kommer du att arbeta internationellt med våra olika marknader och med GP Batteries huvudkontor i Hong Kong. Du innehar ett kommersiellt produktansvar där du med hög affärsmässighet följer och styr lönsamhet för din kategori. För att vara framgångsrik i detta tror vi att närheten till kunden är A och O och att täta besök hos våra kunder tar en stor del av din arbetstid.

Du kommer att utarbeta marknads- och konkurrentanalyser och baserat på dessa utveckla specifikationer på krav och önskemål för nya behov i sortiment och kunderbjudandet.

Genom tätt samarbete med Försäljning och Supply Chain justerar du prognoser och ansvarar för sortimentets livscykel. Du kommer också arbeta proaktivt med att identifiera hur vi tillför kundvärde och utbildar försäljningsorganisation och kunder i produkter och driver frågor inom marknadskommunikation såsom butiksexponering, kampanjer, mässor m.m.

Dina kvalifikationer
Vi tror att du har akademisk utbildning gärna med ekonomisk inriktning. Då rollen ställer höga krav på initiativ och självledarskap tror vi också att du har minst fem års erfarenhet från liknande befattning. I rollen som Produktchef för Lighting ser vi gärna att du har erfarenhet av belysningsbranchen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i projekt och drivs av att nå uppsatta mål och deadlines. Då vi jobbar internationellt med både leverantörer och kunder behöver du kunna kommunicera obehindrat på engelska i tal och skrift.

Dina egenskaper
Som person är du självgående och trivs med mycket eget ansvar - vi söker dig som trivs att sitta i förarsätet och som är initiativrik. Du motiveras av att skapa affärer samt långsiktiga relationer med såväl kollegor inom GPBM koncernen samt övriga samarbetspartners och kunder. Hög ambitionsnivå, resultatorientering och kundfokus är egenskaper som kommer göra dig framgångsrik. Du är utåtriktad, har lätt för att samarbeta och kommunicera med olika intressenter och på ett prestigelöst sätt. Du är engagerad, nyfiken, modig och tydlig med en positiv lösningsorienterad attityd.

Vad erbjuder vi?Om du uppskattar att ta ledarskap för och driva ditt område lovar vi en spännande och utmanande roll.Vi erbjuder en internationell produktchefsroll där du fåra vara med och utveckla ett av våra mest expansiva områden. Du kommer ha en central roll där du kan påverka, fatta beslut och driva projekt med stor frihet. Vi är ett entreprenörsdrivet bolag där det är snabba beslut och förändringar med fokus på affärer som gäller. Vi har en offensiv tillväxtplan vilket gör att du har stora möjligheter att växa både i roll och ansvar hos oss

Om oss
GPBM designar, marknadsför och säljer produkter inom områdena portabel energi, belysning, brandsäkerhet samt välfärdsteknologi och har tagit en stark position på såväl konsument- som industrimarknaden med bl.a. varumärkena GP Batteries och Housegard. Organisationen präglas av en familjär kultur med platt struktur och hög tillgänglighet till företagsledningen. Huvudkontor och centrallager ligger i Mölndal. Vi omsätter drygt 440 miljoner och är ca 110 anställda som arbetar under ledorden Utveckling, Engagemang och Ansvar.

AnsökanI den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johannes Hedlund på johannes.hedlund@wise.se eller tfn 0760-00 18 91.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2018-12-02
Intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
3 dec
Ort
Mölndal
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Marknadsföring

Inga fler liknande jobb tillgängliga