Hager Elektro AB · Publicerad 23 nov 2021

Vill du bli en del av ett globalt företag med stark närvaro i Sverige? Nu utökar vi på Hager vårt produktteam med ytterligare en roll. Produktteamet består i dagsläget av fyra produktchefer och en produktchefsassistent. Produktchefsassistenten har som huvudansvar att supportera och koordinera projekt för två produktchefer med fokus på mjukvara och elektronik samt kanalisation och strömställare. Nu behöver vi ytterligare en person som kan koordinera och hjälpa till med att supportera våra produktchefer inom energidistribution.

OM OSS
Hager Elektro är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter.

Hager är ett familjeföretag som idag har över 11 500 anställda världen över. Vi är övertygade om att ett proaktivt arbete med hållbarhet är avgörande för att vara framgångsrika både idag och imorgon. Vi investerar i våra anställda och deras kompetensutveckling samt arbetar aktivt med vårt ekologiska fotavtryck genom att utveckla processer och lösningar som är mer energieffektiva.

I Sverige är vi 46 anställda med huvudkontor i Mölndal.

OM TJÄNSTEN
Ditt huvudansvar kommer att bestå av att kontinuerligt underhålla och vidareutveckla produktdata och produktkommunikation i samarbete med produktcheferna. Du bidrar även med din kompetens i 2nd line support-frågor från kunder och kollegor. Du kommer vid behov att utbilda dina kollegor internt inom olika produkter och hålla säljstödsdokument uppdaterade. Produktområdet inom energidistribution sträcker sig från elcentraler och normsystem till ställverk och digitala verktyg.

Du stöttar produktcheferna i projekt, och det kan även bli aktuellt att driva mindre projekt på egen hand. Du är också involverad i arbetet vid produktlanseringar. Ni kommer tillsammans driva framtagandet och administrera säljpresentationer, broschyrer, produktdata, och miljödokumentation. Du kommer även ha en viktig roll när det kommer till att ta fram marknadsföringsmaterial för mässor och andra event i nära samarbete med marknadsföringsteamet.

Ett viktigt område för oss och för dig kommer bli hantering av miljöbedömningar för produkterna inom dina produktsegment. De flesta produkter är redan miljöbedömda idag, och din uppgift blir att hålla informationen uppdaterad när det behövs samt hantering av nya produkter vid lanseringar och uppdateringar. Stort fokus kommer läggas på produktdata i olika system så som ITEM/E, SAP och SEG.

Du kommer ha kontinuerlig kontakt med olika avdelningar internt både i Sverige samt på övriga marknader inom Hager gruppen samt ha externa kontakter bestående av både kunder och samarbetspartners.

Du kommer rapportera till vår Marknads- och Kommunikationschef Johan Ran, men med nära samarbete till de två produktcheferna inom området.

OM DIG
Vi tror att du som söker har en bakgrund inom elbranschen. Du är elektriker i botten eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi tror även att du är en kommunikativ person som trivs i ett högt tempo och har förmågan att driva många projekt samtidigt med många kontaktytor. Du är en självgående och analytisk person med en nyfikenhet på det nya och har lätt för att lära dig och snabbt sätta dig in i ny teknik och nya arbetssituationer.

Krav för tjänsten är följande:
  • Du är utbildad inom el och har erfarenhet från elbranschen samt har kunskap inom eldistribution.
  • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska, (engelska är vårt koncernspråk).
  • MS Office
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med produkter från Hager sedan tidigare.
Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Plats: Du kommer utgå från huvudkontoret i Mölndal

ANSÖKAN
Hos oss får du chansen att vara del av ett härligt gäng med högt i tak. Här får du möjlighet att utvecklas och vi uppmuntrar egna idéer och initiativ.

Vi rekryterar löpande så sök redan idag!

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta:

Johan Ran (rekryterande chef): 031-7063905 / johan.ran@hager.com eller Elin Oleniusson, HR-ansvarig, 031-706 39 17 elin.oleniusson@hager.com
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Mölndal
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga