Optoskand AB · Publicerad 13 sept

Rollen

Optoskand (Coherent Inc) söker en IT Support Technician för deras verksamhet i Mölndal Sverige, samt Tampere i Finland. Rollen innebär att du skall tillhandahålla en övergripande IT Support till organisationen. Du kommer att lösa IT problem på plats men även på distans via ett sk ticket system. Mestadels kommer du vara stationerad i Mölndal men det innebär även resor till Finland ca 1 gång per månad.

Mer om rollen

Du kommer att jobba självständigt på de två siterna men ingå i en global IT avdelning och rapportera till en global IT chef. Du kommer att jobba med att lösa tekniska problem i deras PC-, server- och nätverksmiljö på ett tillfredställande sätt och se till att hela kedjan av deras tillverkningsprocess får support ur ett IT perspektiv. Du kommer även samarbeta med kollegor från det Globala IT teamet utanför Sverige med att implementera globala projekt och se till att projektet får bästa tänkbara stöd.

Arbetsuppgifter
 • Arbeta med övergripande tekniska frågor dvs helpdeskärende i företagets PC-, server- och nätverksmiljö
 • Arbeta med att installera Win OS, Office 365 och div andra system.
 • Arbeta med Active Directory och System Administration tools.
 • Problemlösning och felsökning.
 • Utveckla relationer med kollegor på alla nivåer för att framstå som en pålitlig resurs med en hög nivå av integritet
 • Se till att detaljerad IT teknik skall kunna sättas in i ett sammanhang på ett lättförståeligt sätt.
 • Se till att IT är i samklang med de affärsmässiga målen.
 • Vara delaktig i globala och lokala IT projekt.
För att lyckas i denna tjänst
 • Relevant IT utbildning och ca 5 års erfarenhet av liknande arbete
 • Minst fem års erfarenhet av att tillhandålla PC support i Windows miljö (Win 7/Win 10)
 • Erfarenhet av att jobba med Active Directory
 • Meriterande om du har någon/några av följande kompetenser inom: SCCM, Microsoft Office, Adobe, Anti-virus/anti-malware verktyg, Group Policy, DNS, DHCP, RDP, Print Management.
 • Vana av helpdesk processer, rapportskrivning och projektledning.
 • Meriterande om du har jobbat i en global organisation och har förståelse för olika kulturer.
 • Uthållighet när det gäller ständiga förbättringar och förmåga att hantera höga krav.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift (pratar du finska är det meriterande).
För att trivas i denna tjänst

Du är en god lyssnare som förstår kundens behov samt ser till att deras förväntningar möts på rätt nivå, med andra ord serviceminded och smidig. Du är strukturerad och kan hantera flera ärenden samtidigt genom att aktivt prioritera. Att arbeta självständigt och i ett team känns naturligt och något du trivs med. Det är önskvärt att du har en flexibel syn gällande arbetstid eftersom det ibland kan krävas support efter kontorstid i samband med utrullningar av olika IT infrastrukturprojekt. Du bör också kunna resa till Tampere i Finland, både enstaka ggr och regelbundet beroende på behov.

Är du en tillmötesgående problemlösare som tycker det är kul att vara "go to" personen i en global organisation när det gäller IT frågor? Då är denna tjänsten för dig!

Välkommen med din ansökan med bifogat CV och personligt brev via jerrie.se senast den 2018-10-03. Vid frågor kontakta Igor Glavan 0701-765828 eller igor.glavan@jerrie.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Optoskand AB utvecklar, tillverkar och säljer optikkomponenter och fiberkablage för högeffektlasrar. Vi ingår i världens största laserkoncern, Coherent Inc. Coherent är en ledande leverantör av lasrar och laserteknik inom vetenskap, medicin och industri.

Optoskand är en marknadsledande leverantör av komponenter till högeffektlasrar. Våra kunder är i första hand lasertillverkare i Europa, USA, Kina och Japan. Idag sysselsätter vi drygt 100 personer. Marknaden för högeffektlasrar växer och kraven på prestanda och tekniska lösningar ökar. Vår ambition är att fortsätta att växa genom att erbjuda världsledande prestanda och kvalitet i världsklass.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
3 okt
Ort
Mölndal
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Nätverkstekniker

Inga fler liknande jobb tillgängliga