Tillväxt Motala AB · Publicerad 4 dec 2019

Som handelsutvecklare på Tillväxt Motala AB brinner du för att stärka och utveckla den lokala handeln och genom detta stötta vårt lokala näringsliv. Tjänsten fokuserar på att stimulera och utveckla såväl den fysiska- som digitala handeln. Du blir spindeln i nätet för att koordinera olika marknadsaktiviteter, utbildningar och är den enande och samordnande kraften mellan handelsområdena och kommunens tjänstemän i ett både operativt som strategiskt perspektiv.

Du driver handelsplatsernas kommunikation och arbetar även som kommunikationsstöd till bolagets övriga avdelningar.

I arbete ingår bland annat att hålla samman våra olika handelsnätverk, driva frågor för att utveckla respektive handelsplats på bästa sätt. Detta gör att du blir spindeln i nätet mellan våra företagare, tjänstemän och politik. Genom separata handlingsplaner för våra handelsnätverk stöttar och driver du nätverkens olika kampanjer och marknadsföringsinsatser.

Att arbeta med att utveckla Motala kräver en mångsidig kompetens och det förväntas att du även har förmågan att driva såväl handelsnätverkens kommunikation framåt som att vara ett operativt stöd i bolagets övriga kommunikation.

Vi tror att du är en öppen och utåtriktad person som inte är rädd för att skapa nya kontakter. Du har ett naturligt och genuint sätt att skapa kontakter med olika typer av intressenter. Du har en stor längtan att bidra till Motalas utveckling och har ett stort intresse för handelsfrågor och utveckling. Du har erfarenhet av att arbeta strategiskt, målinriktat och med en känsla för detaljer. Vi tror att du som söker är utbildad inom affärsutveckling och/eller marknadsföring eller har en passande erfarenhet för denna typ av tjänst.

Generellt om tjänsten
Rollen ansvarar för att utveckla handeln inom bolagets affärsområde Företag och Tillväxt. Tjänsten fokuserar på att utveckla bolagets fyra definierade handelsområden Agneshög, Bråstorp, Motala Centrum samt Borensberg. Rollen ska fungera som en stödfunktion i den strukturella förändring branschen genomgår och genom detta bidra till berikande handelsområden inom Motala kommun.

En utvecklande och livskraftig handel är ett prioriterat område för Tillväxt Motala och Motala kommun. Arbetet fokuserar på handelsutveckling, samverkan, trendspaning, organisering, marknadsföring, nätverksbyggande samt service till våra handlare.

I tjänsten ingår även funktionen som kommunikationsstöd till bolagets kommunikationsavdelning.

Organisatorisk placering
 • Rollen innebär att fungera som utvecklare för bolagets affärsområde handel.
 • Rollen rapporterar direkt till bolagets vd.
Ansvar
 • Organisera och upprätta marknadsplaner samt hålla ihop bolagets arbete inom ansvarsområdet.
 • Ansvara för- och utveckla bolagets återkommande nätverksskapande aktiviteter för ansvarsområdet och bidra inom de olika kontaktytorna som finns mellan bolaget, aktörer och tjänstemän på kommunen.
 • Du deltar i relevanta nätverk av andra handelsutvecklare och genom en kontinuerligt lärande och benchmark med framgångsrika handelsområden skapar du möjligheter för en löpande handelstillväxt i våra olika handelsområden.
 • Fungera som en katalysator mellan företag, kommun och företagsstödjande organisationer inom ansvarsområdet
 • Samverka och ta till vara på respektive handelsområdes intressen samt koordinera handelns deltagande vid platsutveckling
 • Ta ansvar för affärsområdets kommunikation i tätt samarbete med bolagets kommunikationsavdelning.
 • Medverka i nationella- och regionala samverkansarenor inom handel.
Övergripande mål
 • Tillsammans med Turism och besöksnäringsutvecklare samt evenemangsutvecklare ansvarar funktionerna för det långsiktiga målet att dubblera den turistekonomiska omslutningen till och med 2040. Motala kommun följer upp målet minst en gång per mandatperiod.
Årsmål
 • För att säkerställa att funktionen bidrar till förverkligandet av det långsiktiga målet används olika årsmål/nyckeltal.
 • Ett förbättrat handelsindex
 • Upprättandet av två nya handelsnätverk (Borensberg samt Agneshög/Luxor)
 • Ökad shoppingturism
Nödvändig kompetens
 • Relevant utbildning samt erfarenhet inom handelsutveckling
 • Du har en analytisk förmåga och kan evaluera statistik, dra paralleller till våra handelsområden och ge förslag på åtgärder.
 • Du har en förmåga att ge stöd och support för att kunna ta fram utvecklings-, handlings-, marknadsplaner för våra handlare.
 • Du har en god förståelse vad det innebär att arbeta i olika gränssnitt där vi sätter näringslivets utveckling i främsta rummet.
 • Du har ett naturligt sätt att skapa relationer med individer och inom olika slags nätverk.
 • Du har stark drivkraft, mycket energi och är van att självständigt och i team arbeta mot mål.
 • Erfarenhet av, handelsutveckling, marknadsföring, copywrite, sociala medier är meriterande.
Ansökan
Anställningsform: Tillsvidare

Lön och tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 20 december. Vi bearbetar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas tidigare än sista ansökningsdag.

Ansökan med CV och personligt brev sker via ansökningsformuläret. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-mail.

Frågor hänvisas till Magnus Lindberg, vd Tillväxt Motala AB magnus.lindberg@tillvaxtmotala.se 070-282 15 50.

Om oss
Tillväxt Motala AB är Motalas näringslivsbolag som ägs av Tillväxt Motala ekonomisk förening som har nästan 400 medlemsföretag och representerar ca 10 000 av Motalas 15 000 arbetstillfällen. Bolaget arbetar även på uppdrag av Motala kommun med platsmarknadsföring, näringslivs- och turismutveckling. Läs mer om Tillväxt Motala AB här.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Ort
Motala
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring

Inga fler liknande jobb tillgängliga