Jeld-wen · Publicerad 4 dec

Vill du arbeta med budget och forecast i en spännande och verksamhetsnära roll? JELD-WEN, som är en av världens största dörr- och fönstertillverkare, söker nu via Meritmind sin nya Business Controller till fabriken i Forserum. Eftersom JELD-WEN präglas av en internationell arbetskultur krävs det att du är en prestationsorienterad och nyfiken person med hög integritet.

Ansvarsområde som Business Controller:
 • Driva och supportera budget- och forecastprocessen
 • Göra variance rapporter/analyser av resultat och KPIer
 • Ansvarig för forecast per vecka, månad, kvartal och år
 • Delaktig i månadsbokslut och tillsammans med redovisningsavdelningen att ta fram reserveringar
 • Vara delaktig i förbättringsprojekt både regionalt och krossfunktionella organisationer
 • Utvärdera och skapa förståelse för marknadens drivkrafter
 • Stödja respektive affärsområdeschef med marknadsanalys på region-, kund-, produkt- och applikationsnivå
 • Följa utveckling mot budget och rekommendera åtgärder för att nå förväntat resultat
 • Utveckla finansiella modeller och analyser för att stödja strategiska initiativ
 • Uppdatering av produktkalkyler
 • Ad hoc rapporter och analys
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med cirka 10 års erfarenhet av en kvalificerad tongivande position i internationellt noterat bolag. Det är nödvändigt att du har god förståelse från tillverkande industri och vana av att hantera samtliga nivåer inom en organisation.

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i denna roll är du en prestationsorienterad och nyfiken person med hög integritet. Du har en god kommunikativ förmåga där du genom ditt ansvarstagande skapar ett stort förtroendekapital.

Placeringsort: Forserum

Om JELD-WEN

JELD-WEN är en av världens största dörr- och fönstertillverkare, och är marknadsledande på de flesta marknader de finns representerade. JELD-WEN konstruerar, producerar och distribuerar ett omfattande sortiment av interiör- och ytterdörrar, trä, vinyl och aluminiumfönster samt relaterade produkter för nybyggnation, reparation och ombyggnad. JELD-WEN driver 115 tillverkningsanläggningar i 19 länder, främst i Nordamerika, Europa och Australien. I Sverige har JELD-WEN ca 850 anställda och produktion på flera platser med försäljningskontor i Huskvarna. JELD-WEN finns representerat på med varumärken är Swedoor och Dooria på den svenska marknaden.

I denna rekryteringsprocess samarbetar JELD-WEN med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Anna Alenryd på 070-7648104, eller Anna Haga på 070-201 03 55. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, Financial controller, Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Ort
Nässjö
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga